Antena 3 CNN Actualitate Educație Şedinţă de urgenţă a coaliţiei la Guvern, înainte de întâlnirea cu sindicaliştii din Educaţie

Şedinţă de urgenţă a coaliţiei la Guvern, înainte de întâlnirea cu sindicaliştii din Educaţie

Liderii coaliției, Marcel Ciolacu, premierul Nicolae Ciucă şi liderul UDMR, Kelemen Hunor, s-au întrunit marţi într-o ședință, înainte de întâlnirea cu sindicaliștii din educaţie.

Şedinţă de urgenţă a coaliţiei la Guvern, înainte de întâlnirea cu sindicaliştii din Educaţie
Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea
de Cătălina Mănoiu    |    30 Mai 2023   •   12:00

Cei trei vor discuta la Palatul Victoria şi sunt teme importante pe ordinea de zi. Discuțiile se poartă cu sindicatele în stradă. 

Temele acestei discuții dintre liderii de guvernare sunt cele la zi: legea salarizării bugetare, jaloanele din planul național de redresare și reziliență (PNRR) şi pensiile speciale.

A fost o discuție cu sindicatele şi luni seara, însă nu a fost o discuție favorabilă. Premierul Nicolae Ciucă le-a transmis că nu sunt bani pentru ceea ce cer sindicatele din educație. 

Mai exact, nu sunt bani nici pentru a raporta toate salariile din învățământ la salariul minim actual de 3.000 lei, ceea ce ar fi adus o creștere de 400 de lei pentru profesorii debutanți, și nu se angajează guvernul nici să emită un act prin care să garanteze că salariul debutanților din învățământ ar putea să crească la salariul mediu pe economie. 

Citeşte şiLovitură pentru profesorii care sunt în grevă. Guvernul a modificat o lege prin OUG

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Sunt nemulțumite sindicatele, resping toate ofertele care sunt pe masă şi vor avea din nou discuţii cu oficialii.

Liderii coaliției se reunesc și pun la cale o strategie care să-i determine pe profesori să reîntoarcă la clase și care să determine și alte categorii socio-profesionale să nu intre în grevă.

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close