Antena 3 CNN Actualitate Educație WEBDIDACTICA, cursuri dedicate profesorilor pentru a face față învățământului online

WEBDIDACTICA, cursuri dedicate profesorilor pentru a face față învățământului online

Trecerea de la învăţământul "clasic" la cel online a arătat că e nevoie de programe dedicate cadrelor didactice ca să facă faţă învăţământului digital. Un astfel de program este WEBDIDACTICA, organizat de Fundaţia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României.

WEBDIDACTICA, cursuri dedicate profesorilor pentru a face față învățământului online
de Redacția Antena 3 CNN    |    10 Iun 2021   •   12:04

Cadrele didactice care vor să își perfecționeze competențele digitale, o pot face participând la o nouă serie de webinare dedicate integrării soluțiilor digitale în procesul educațional, care vor avea loc în perioada 14-18 iunie.

Specialiștii WEBDIDACTICA le vor prezenta profesorilor, timp de trei zile, metode moderne și interactive de predare, care utilizează aplicații și dispozitive digitale inovatoare, pentru a asigura un proces educațional modern și actual.

"Dacă te gândești la procesul de predare online, și la provocările la care ești supus, ca profesor, și trebuie să treci de la predarea actuală, la predarea online, trebuie să înveți o grămadă de lucruri noi. Trebuie să înveți să lucrezi cu echipamentul, cu digitalizarea, nu mai poți folosi abilitățile de predare clasică, în lumea digitală", a spus Guido Moeller, Senior Manager Product Marketing & Solution Consulting WACOM.

Ce pot învăţa profesorii la webinar

Cadrele didactice vor învăța să se adapteze la metode de predare moderne și interactive, utilizând o serie de aplicații, platforme educaționale și instrumente pentru predarea online și mixtă, precum tabletele și monitoarele interactive.

 "Încercăm să subliniem aspectul competențelor digitale și anume integrarea unor mijloace digitale, mijloace interactive de predare, care să fie optime pentru nivelul de pregătire al cadrelor didactice", a adăugat Dănuț Eremenco, CEO MGT Educațional.

Înscrierile au loc în perioada 3-13 iunie 2021 și se realizează prin completarea unui formular

Ultimul webinar al ediției a IV-a WEBDIDACTICA este dedicat platformelor educaționale 3D. Specialiștii susțin că unul dintre cele mai mari avantaje ale integrării unor astfel de soluții în procesul educațional vor stârni interesul elevilor și vor ușura înțelegerea și însușirea noțiunilor predate.

Înscrierea se realizează prin completarea unui formular pe site-ul Fundației Dan Voiculescu iar participarea este gratuită.

Partenerii acestei ediții WEBDIDACTICA sunt: Academia de Inovare și Schimbare prin Educație Fischer English HUB, Greco România, MGT Educațional și WACOM. 

Primul webinar va avea loc pe 14 iunie, la ora 18:00

Tema acestui webinar este ”Tableta grafică în educația online”.

Webinarul va fi susținut de Guido Moeller, Senior Manager Product Marketing & Solution Consulting WACOM.

×
Subiecte în articol: WEBDIDACTICA cursuri profesori webinar cursuri
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close