Antena 3 CNN Actualitate Educație Zece biblioteci şcolare vor avea spaţii dedicate lecturii şi cărţi noi | 10 Biblioteci de nota 10

Zece biblioteci şcolare vor avea spaţii dedicate lecturii şi cărţi noi | 10 Biblioteci de nota 10

Au mai ramas doar trei zile până la închiderea înscrierilor în concursul naţional 10 Biblioteci de nota 10 organizat de Fundaţia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României.

de Georgiana Adam    |    18 Ian 2024   •   12:16

Vorbim desigur, despre un proiect curajos prin care bibliotecile câştigătoare vor avea parte de dotările necesare, care le vor facilita elevilor dreptul la educaţie.

Conform datelor oficiale, numărul bibliotecilor din România s-a redus la jumătate în anul 2021, comparativ cu anul 1990 când erau peste 16 mii, situaţia cea mai gravă fiind în mediul rural. La concurs poate participa orice instituţie de învăţământ din ţara noastră iar proiectele sunt aşteptate până pe data de 20 ianuarie.

Alături de Fundaţia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României, elevii de la Liceul Teoretic Alexandru Vlahuţă s-au mobilizat pentru a dona cărţi colegilor din alte instituţii de învăţământ care nu au o bibliotecă modernă.

La concursul 10 Biblioteci de nota 10 sunt invitate să participe toate şcolile din România care au nevoie de o bibliotecă nouă.

Şcolile câştigătoare vor avea o bibliotecă dotată cu mobilier şi obiecte decorative moderne, dar şi spaţii dedicate lecturii şi cărţi noi pentru toţi elevii. Înscrierile se fac până pe data de 20 ianuarie accesând site-ul fundatiadanvoiculescu.ro.

×
Parteneri
Cutremur, în această dimineață, la graniță cu România!
x close