Antena 3 CNN Actualitate Elena Udrea și Alina Bica, ultimele ore în închisoarea din Costa Rica. Tudorel Toader: „Eu ce era să fac, să nu semnez documentele? Este o obligație legală”

Elena Udrea și Alina Bica, ultimele ore în închisoarea din Costa Rica. Tudorel Toader: „Eu ce era să fac, să nu semnez documentele? Este o obligație legală”

Elena Udrea și Alina Bica, ultimele ore în închisoarea din Costa Rica. Tudorel Toader: „Eu ce era să fac, să nu semnez documentele? Este o obligație legală”
24 Dec 2018   •   08:47

UPDATE Veronel Rădulescu, avocatul Elenei Udrea, a făcut noi precizări cu privire la situația fostului ministru. 

„Autoritățile lucrează astăzi, dar încă nu a început programul de lucru, așa că nu avem momentan nicio informație. Într-adevăr, sunt șanse destul de mari. Din câte știu, există și acolo asigurat un serviciu de permanență și odată ce vor ajunge acele documente, ele vor fi prelucrate imediat. 

Ele se depun la Ministerul Justiției din Costa Rica și Ministerul Justiției va proceda la transferul lor către Instanța de judecată. Doamna Udrea și doamna Bica nu sunt reținute în baza vreunei acțiuni a statului costarican, ci în baza acelei decizii de condamnare care nu mai există. Nu se mai află sub puterea vreunui mandat de arestare. 

Din calculele mele, în cursul zilei de luni ar trebui să ajungă la un deznodământ”, a spus Veronel Rădulescu. 

UPDATE. Elena Udrea va fi eliberată din închisoare, după ce judecătorii de la Înalta Curte au decis suspendarea pedeapsei de șase ani de închisore în dosarul Gala Bute. 

 

Sunt ultimele ore ale Elenei Udrea în închisoarea din Costa Rica. Ministrul Justiţiei a anunţat deja că a semnat actele de eliberare pentru Elena Udrea şi Alina Bica. 

Avocatul Elenei Udrea susţine că cel mai probabil astăzi documentele necesare eliberării fostului ministru al Turismului vor ajunge în Costa Rica şi că vor fi puse deîndată în aplicare.

„Am semnat pentru că tribunalul de executare din Capitală a decis că nu mai avem putere să menținem decizia. Eu ce era să fac, să nu semnez documentele? Este o obligație legală. Ce mi-ar fi zis mie românii că Înalta Curte spune se suspendă și ministrul Justiției spune nu, stai acolo. Ăla era un abuz pe față”, a spus Tudorel Toader. 

Elena Udrea, fostul ministru al Dezvoltării, a fost condamnată definitiv la şase ani de închisoare de Instanța Supremă, în timp ce Tudor Breazu, eliberat, la rândul lui, a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare pentru complicitate la luare de mită, ambii în dosarul „Gala Bute". 

×
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close