Antena 3 CNN Actualitate Elena Udrea va ieși din închisoare. Judecătorii au decis suspendarea pedepsei

Elena Udrea va ieși din închisoare. Judecătorii au decis suspendarea pedepsei

Elena Udrea va ieși din închisoare. Judecătorii au decis suspendarea pedepsei
20 Dec 2018   •   16:32

Elena Udrea va fi eliberată din închisoare, după ce judecătorii au decis suspendarea pedeapsei de șase ani de închisore în dosarul Gala Bute.

Avocaţii săi au depus o contestaţie în anulare, iar procurorii au fost de acord. Instanța a rămas în pronunțare.

Iniţial, termenul anunţat era abia la finalul lunii ianuarie.

 Procurorul DNA prezent în sala de judecată, Marius Vartic, a anunţat că este de acord cu solicitările avocaţilor. Vartic a pus concluzii de admitere a suspendării executării până lasoluţionarea contestaţiei în anulare, precizând că nu credea că "va asista la un prohod al îngropării completului de 5". Marius Cătălin Vartic a fost numit, în iulie 2016, şef, cu rang de secretar de stat, al Departamentului pentru lupta antifraudă - DLAF, pentru o perioadă de 5 ani, printr-o decizie a premierului de la acea vreme Dacian Cioloş. Ulterior, el a făcut cerere la CSM de încetare a detaşării la DLAF şi continuarea activităţii la Direcţia Naţională Anticorupţie - nivel central, solicitare aprobată de Secţia pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii.

Elena Udrea a fost condamnată definitiv la şase ani de închisoare de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în timp ce Tudor Breazu a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare pentru complicitate la luare de mită, ambii în dosarul "Gala Bute".

 

×
Subiecte în articol: gala BUte Elena Udrea
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close