Antena 3 CNN Actualitate Elixirul tinereţii, la un pas de a deveni realizabil | Dr. Tudor Ciuhodaru: "Educaţia pentru sănătate poate face diferenţa"

Elixirul tinereţii, la un pas de a deveni realizabil | Dr. Tudor Ciuhodaru: "Educaţia pentru sănătate poate face diferenţa"

Oamenii de știință se laudă că au descoperit cum pot inversa procesul de îmbătrânire. De asemenea, se caută soluții pentru a nu mai crește dioptriile, pentru că se estimează că până în 2050 jumătate din populația globului va avea probleme de vedere. Medicul Tudor Ciuhodaru a comentat aceste noi descoperiri. Iată concluziile.

de Redacția Antena 3 CNN    |    23 Iul 2023   •   18:11

Întrebat despre aceste substanțe miraculoase, medicul Tudor Ciuhodaru a spus: 

"Haideți să-l cităm puțin pe Robert Kenedy care spunea că "unii oameni văd lucruri care există și se întreabă de ce, iar unii oameni visează la lucruri care nu există și se întreabă de ce nu".

Iar povestea vieții mele, după 25 de ani de medicină de urgență, rămâne în continuare o frumoasă poveste românească culeasă de Petre Ispirescu, cred că pe la 1862, care se cheamă tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte. Acuma am înțeles ce a căutat Făt-Frumos în Valea Plângerii. Pe măsură ce trece ce timpul se caută tot felul de soluții minune, iar știința sunt convins că la un moment dat va găsi și o astfel de soluție.

Probabil e este și o chestiune de timp, este și un lucru de finanțare, iar pe măsură ce trece și se folosesc noi soluții în ceea ce privește inversarea, studiile de genetice, ceea ce se poate până în practică, lucrurile probabil că vor deveni la un moment dat realizabile.

Mai țineți minte că și Jules Verne a fost etichetat de literatură science fiction, iar pe măsură ce timpul a trecut, lucrurile au devenit realitate, iar ceea ce propun la un moment dat un grup de cercetători, să nu vă gândiți că de mâine exact cum este scris acolo, toată lumea va deveni mai tânără. Ne-am dori mulți lucrul acesta,ar fi practic panaceu la ceea ce înseamnă procesul de îmbătrânire, iar cei mai tari doctori în lumea aceasta ar fi cei care ar putea să inverseze într-adevăr îmbătrânirea.

Se caută numeroase soluții, iar până una-alta, vedem că se încearcă de a trece la acele modificări genetice, la un cocktail de substanțe care ar putea să facă acest lucru.

Haideți să ne uităm totuși obiectiv, lucrurile sunt de abia la început, iar până una-alta, pentru a ne menține mai tineri și mai sănătoși educația pentru sănătate, capitolul ăla de care tot vorbesc eu, poate face diferența.

Un stil de viață sănătos, un regim fizic adecvat și dacă vreți un regim de muncă adecvat", a spus medicul Tudor Ciuhodaru, la Antena 3 CNN. 

×
Parteneri
Crimă pe stradă, în plină zi! O femeie din Olt a fost ucisă de soț
x close