Antena 3 CNN Actualitate Explozie la Combinatul Azomureş

Explozie la Combinatul Azomureş

Explozie la Combinatul Azomureş
30 Ian 2007   •   10:48

Accident de muncă la combinatul de îngrăşăminte chimice Azomureş din Târgu Mureş. Un bazin cu apă amoniacală dintr-o secţie a combinatului a explodat. Din nefericire, acolo aveau loc reparaţii ale unei conducte. Deocamdată, nu se ştie ce anume a provocat explozia. În secţie se aflau 3 muncitori, dintre care unul a murit iar un altul este grav rănit. Medicii SMURD au ajuns imediat la locul accidentului, muncitorul grav ranit fiind transportat de urgenţă la SMURD Tg. Mureş. Viaţa lui este însă şi acum sub semnul întrebării.

Secţia unde a avut loc accidentul a fost închisă, pentru a evita alte probleme. Este primul accident de muncă de acest gen după mulţi ani. Liderul de sindicat al Azomureş, Maria Dăndărău, spune că nu este clar cum o simplă sudură a putut cauza o explozie atât de puternică.

În luna ianuarie, au avut alte două accidente de muncă mortale în România. Un subansamblu al unei macarale s-a prăbuşit peste mai mulţi muncitori care lucrau pe un şantier din Capitală, provocând moartea a patru dintre aceştia şi rănirea altor doi.

Iar la Sidex Galaţi, un lucrător a murit în urma rănilor provocate de un accident de muncă. Muncitorul a încercat să cupleze nişte instalaţii într-o cameră întunecată. A atins greşit firele şi s-a produs un arc electric. Victima s-a electrocutat şi a suferit arsuri de gradele 2, 3 şi 4 pe circa 80% din suprafaţa corpului, care ulterior s-au dovedit fatale.

Antena3.ro

×
Parteneri
Poliţist mort în prima zi de Paşte, la Galaţi
x close