Antena 3 CNN Actualitate Ea este Roxana, românca ucisă de rechin într-o stațiune din Egipt

Ea este Roxana, românca ucisă de rechin într-o stațiune din Egipt

Roxana Donisan este femeia ucisă de un rechin, într-o stațiune din Egipt. Era din Suceava și lucra la Administrația Finanțelor Publice. Din primele informații se pare că se afla singură în vacanță, fiind dată dispărută la aproximativ două zile după incident.

Ea este Roxana, românca ucisă de rechin într-o stațiune din Egipt
de Laura Dinu    |    04 Iul 2022   •   14:41

Suceveanca, în vârstă de 40 de ani, înota în momentul în care a fost atacată. Cadavrul ei a fost găsit la doar 600 de metri de o altă femeie căzută victimă unui rechin.

Totul s-a întâmplat vineri, în golful adăpostit Sahl Hasheesh, un oraș de coastă aflat la aproximativ 20 de kilometri sud de Hurghada. 

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Moartea româncei, învelită în mister

Ghizii spun că un vas plin cu oi s-a scufundat, iar animalele înecate în urma naufragiului au atras rechinii în zonă. Plajele au fost închise temporar, spre nemulțumirea sutelor de turiști din România care spun că și-au stricat concediul. 

Cele două femei, cea din Austria şi românca, au fost atacate de rechin la o distanță de doar 600 de metri. Se pare că austriaca se aventurase într-o zonă mai puțin populată şi din acest motiv atacul nu a fost remarcat la timp pentru a o salva. 

Moartea româncei este însă învelită în mister. Trupul ei a fost găsit sâmbătă dar se crede că atacul asupra ei avusese loc cu o zi înainte. Lipsa evenimentelor de genul acesta în zonă face și ca pregătirea salvamarilor să fie una precară. 

O porțiune din litoralul coastei Egiptului a fost închisă în zona în care s-au întâmplat incidentele. Totuși, în Hurghada, lucrurile funcționează normal. 

Turiștii ar fi declarat publicațiilor egiptene că salvamarii știau că rechini chiar și de 5 metri roiesc în jurul plajelor din stațiunea Sahl Hasheesh, unde au avut loc atacurile. În plus, tot salvamarii ar fi șters majoritatea filmărilor din telefoanele martorilor. 

Ambasada României de la Cairo, notificată telefonic

Ambasada României la Cairo a fost notificată telefonic, duminică, 3 iulie, de către agentul unei companii de turism cu privire la decesul unui cetățean român de sex feminin aflat în vacanță în stațiunea Hurghada, Egipt. 

"Ministerul Afacerilor Externe (MAE) precizează că Ambasada României la Cairo a fost notificată telefonic, la data de 3 iulie, de către agentul unei companii de turism cu privire la decesul unui cetățean român de sex feminin aflat în vacanță în stațiunea Hurghada, Egipt. 

În acest context, reprezentanții ambasadei au întreprins demersuri, în regim de urgență, pe lângă autoritățile competente egiptene în vederea obținerii unor informații suplimentare cu privire la circumstanțele producerii decesului. 

Potrivit informațiilor transmise de autoritățile competente egiptene, în urma investigațiilor realizate, a reieșit că decesul cetățeanului român s-a produs în urma unui atac al unui rechin. 

Reprezentanții Ambasadei României la Cairo au întreprins demersurile necesare pe lângă autoritățile române competente pentru identificarea, de urgență, a familiei din România a persoanei decedate, fiind transmise condoleanțe pentru pierderea suferită și oferite informațiile necesare cu privire la repatrierea trupului neînsuflețit pentru a fi înmormântat în România. 

MAE precizează că, până la acest moment, la nivelul Ambasadei României la Cairo nu au fost primite alte solicitări de asistență consulară din partea niciunui cetățean român cu privire la acest incident. 

Ambasada României la Cairo continuă dialogul cu autoritățile egiptene, cu companiile de turism implicate și este pregătită să acorde asistență consulară, conform competențelor legale. 

De asemenea, având în vedere că acest incident este al doilea de acest gen în ultimele două zile care implica atacuri de rechin, MAE recomandă cetățenilor români care se află în Egipt sau urmează să călătorească în această țară în scop turistic să urmeze sfaturile și recomandările autorităților locale în ceea ce privește zonele sigure de recreere și înot în mare. 

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Cairo: +202 2735 53 26, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență sau la numărul de telefon de urgență al misiunii diplomatice: +202 2735 95 46", se arată în comunicatul transmis de MAE. 

×
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close