Antena 3 CNN Actualitate Fermierii bulgari au blocat vama la Ruse și în alte localități de la granița cu România, după ce guvernul de la Sofia a dat liber la importurile de produse agricole din Ucraina

Fermierii bulgari au blocat vama la Ruse și în alte localități de la granița cu România, după ce guvernul de la Sofia a dat liber la importurile de produse agricole din Ucraina

Sute de fermieri bulgari au ieșit, luni, să protesteze, cu tot cu utilaje, la Ruse și în alte localități de la granița cu România.

de Ioana Ciobanu    |    18 Sep 2023   •   11:31

Protestul lor are o dublă motivație: Comisia Europeană a ridicat, vineri, interdicțiile la importul de produse agricole din Ucraina în cinci state europene - România, Bulgaria, Polonia, Ungaria și Slovacia, iar guvernul bulgar a anunțat, în avans, că nu va impune restricții unilaterale, așa cum au spus că vor face guvernele de la Varșovia, Budapesta și Bratislava.

"În acest moment, tractoarele defilează încet în sensul giratoriu, exact lângă Poduri Prieteniei. Așadar, traficul este blocat.

De asemenea, s-au adunat la protest mai mulți agricultori de aici, din zona Ruse. Ei spun că au probleme similare cu fermierii de la noi din țară și că au ajuns la o limită foarte greu de îndurat, întrucât produc și nu au unde să vândă, iar dacă vând, vând la prețuri foarte mici.

Citrește și: Uniunea Europeană ridică interdicția la importul cerealelor ucrainene în România şi în alte patru ţări

Ei acuză ridicarea restricțiilor la importurile de produse din Ucraina și spun că vor protesta până în momentul în care guvernul de la Sofia va prelungi unilateral această interdicție.

De altfel, nu doar aici, în Ruse, sunt astfel de proteste și de blocări ale traficului. Vorbim, de asemenea, despre proteste în localități apropiate de granița cu România, cum ar fi Vidin și Durankulac. 

De asemenea, vorbim despre proteste în majoritatea orașelor importante din Bulgaria, dar și în capitala Sofia. Mulți dintre cei de aici ne-au spus că mâine s-ar îndrepta, și ei, către capitală, tocmai pentru a trage un semnal de alarmă", a relatat corespondentul Antena 3 CNN, Ioana Ciobanu.

×
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close