x close

Fiul lui Dorin Cocoş, Alin, este audiat la DNA

de M.Z.    |    27 Ian 2015   •   14:21

Alin Cocoş, fiul lui Dorin Cocoş, este marţi după-amiază la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), acolo unde audiat în calitate de martor într-un dosar al Alinei Bica.

 
Şi mama lui Alin Cocoş, Olguţa Chiriac, este aşteptată astăzi la DNA, pentru a fi audiaţi în acelaşi dosar al fostei şefe a DIICOT, Alina Bica, dosar disjuns din cel privind despăgubirea ilegală de la ANRP.

 
Cum încasa Bica bani de la familia Cocoş
 
Aceste acţiuni au fost tranzacţionate, iar sumele obţinute au fost retrase din conturile deţinute la diverse unităţi bancare, iar o parte din bani au fost redirecţionaţi către membrii familiei Cocoş (Cocoş Dorin, Cocoş Alin şi Udrea Elena Gabriela). Tranzacţiile financiare au făcut obiectul unor verificări ale Oficiului Naţional pentru Combaterea Spălării Banilor care au fost transmise DIICOT, coordonată de către procurorul şef Bica Alina Mihaela, în data de 28.05.2013. În acest context, la data de 14.06.2013, Bica Alina Mihaela a primit, fără a plăti contravaloarea, o cotă parte dintr-un teren situat în localitatea Snagov, Judeţul Ilfov, în suprafaţă de 4.425 metri pătraţi, aparţinând numitei Chiriac Olguţa, mama lui Cocoş Alin şi fost soţie a lui Cocoş Dorin.
Sursa: Referatul procurorilor
 
Pe 15 decembrie 2014, Alina Bica a fost trimisă în judecată pentru că, în calitate de reprezentant al Ministerului Justiţiei la Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor, împreună cu ceilalţi membri ai Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor, ar fi aprobat omului de afaceri Gheorghe Stelian, în 2011, despăgubiri pentru un teren de 13 hectare supraevaluat cu peste 62 de milioane de euro. 
 
Alături de Bica vor judecaţi Crinuţa Dumitrean, fost preşedinte al ANRP şi şefă a comisiei, Sergiu Ionuţ Diacomatu, deputatul Cătălin Florin Teodorescu, Remus Virgil Baciu, Oana Vasilescu, Dragoş George Bogdan şi Lăcrămioara Alexandru, toţi membri ai comisiei la data faptelor, acuzaţi de abuz în serviciu, precum şi evaluatorul Emil Nuţiu şi omul de afaceri Gheorghe Stelian, acuzaţi de complicitate la abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave.
 
În rechizitoriu procurorilor, apare declaraţia unui fost consilier ANRP, care susţine că l-a "văzut pe Alin Cocoş în cadrul instituţiei în biroul lui Diacomatu Sergiu Ionuţ, unde stătea cu picioarele pe masă", precum şi faptul că a aflat că Alin Cocoş este beneficiar al unor dosare de despăgubire.
 
Potrivit unor documente ale DNA, publicate de jurnalistul Robert Turcescu, procurorii fac cercetări într-un nou dosar ce o priveşte pe Alina Bica, disjuns din cel privind despăgubirea ilegală de la ANRP. 
 
În acest dosar, Alina Bica este acuzată că ar fi primit o cotă-parte dintr-un teren în Snagov, aparţinând primei soţii a lui Dorin Cocoş, Olguţa Chiriac, iar omul de afaceri, fiul său Alin Cocoş şi Elena Udrea ar fi primit bani, în urma implicării în despăgubirea lui Gheorghe Stelian pentru terenul supraevaluat.
 
Gheorghe Stelian a cesionat cote-parte din teren către oamenii de afaceri Valentin Vişoiu, Adrian Andrici şi Gabriel Gheorghe, "scopul urmărit prin această cesiune fiind mijlocirea de către cedenţi" a legăturii cu membrii comisiei "prin intermediul lui Cocoş Dorin, Cocoş Alin (fiul lui Dorin Cocoş, n.r.) şi Udrea Elena Gabriela".
 
În urma acordării despăgubirii pentru teren, acţiunile obţinute la Fondul Proprietatea au fost tranzacţionate, "iar o parte din bani au fost direcţionati către membrii familiei Cocoş (Cocoş Dorin, Cocoş Alin şi Udrea Elena Gabriela)".
 
În urma implicării Alinei Bica în acest caz, fosta şefă a DIICOT a primit, "fără a plăti contravaloarea, o cotă parte dintr-un teren situat la Snagov, în suprafaţă de 4.425 de metri pătraţi, aparţinând numitei Chiriac Olguţa", tranzacţia imobiliară fiind făcută prin interpuşi, conform documentului citat. 

Citeşte mai multe despre:

Alin Cocos Dorin Cocos Alina Bica Elena Udrea
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati