Antena 3 CNN Actualitate New York Post: Fiul lui Joe Biden l-a recomandat ca avocat lui Puiu Popoviciu pe fostul șef FBI

New York Post: Fiul lui Joe Biden l-a recomandat ca avocat lui Puiu Popoviciu pe fostul șef FBI

România este din nou în centrul atenției pe plan internațional. Hunter Biden, fiul președintelui SUA, l-a recomandat lui Puiu Popoviciu ca avocat în dosarul Ferma Băneasa pe fostul șef al FBI. Arată asta mai multe email-uri bombă obținute de publicația New York Post.

New York Post: Fiul lui Joe Biden l-a recomandat ca avocat lui Puiu Popoviciu pe fostul șef FBI
Sursa foto: Hepta
de Gabriel Dano    |    23 Mai 2021   •   10:35

Intermedierea a avut loc după ce avocatul a donat 100.000 de dolari fundației familiei Biden ai cărui beneficiari sunt copiii fratelui lui Hunter Biden. În mesajele obținute de Daily Mail din laptopul abandonat al lui Hunter Biden se arată că fiul președintelui Statelor Unite a fost cel care i-a făcut legătura lui Puiu Popoviciu cu fostul director FBI Louis Freeh în 2016.

"Voiam să-ți mulțumesc încă o dată că ne-ai recomandat lui Gabriel (Puiu Popoviciu, n.r.). Am finalizat o scrisoare de angajament avocațial cu el. Mă voi întâlni cu el la Paris duminică, după care vom merge la București și vom trece la treabă", i-a scris Freeh lui Hunter Biden pe 8 iulie 2016, potrivit publicației citate.

În ziua schimbului de mesaje a fost publicată motivarea deciziei Curții Constituționale a României prin care s-a hotărât că definiția abuzului în serviciu este constituțională în măsura în care executarea defectuoasă a atribuțiilor de serviciu din definiția din Codul Penal presupune încălcarea legii.

O decizie despre care Puiu Popoviciu îi transmisese lui Hunter Biden că i-ar putea fi de ajutor. Tot în 2016, în mailul care îl avea printre destinatari pe Hunter Biden, fostul director FBI Louis Freeh scria despre faptul că instanțele românești refuzaseră cererea DNA de a fi emise mandate de arestare pe numele lui Beny Steinmetz

"Eu văd aici că abuzurile săvârșite de DNA în vremea când era condusă de doamna Kovesi au traversat Atlanticul. Eu asta înțeleg. Fiindcă vorbim despre un fost șef FBI, Louis Freeh, vorbim despre fiul președintelui în funcție, fost vice-președinte al Statelor Unite, în două mandate, să nu uităm asta. Joe Biden era o persoană care avea și acces la informații și care putea să discearnă, îmi imaginez. Acum este președinte în funcție.

Și avem acea sentință aberantă, ca multe alte sentințe aberante în România, și dosare aberante. La vremea respectivă noi ne întrebam de ce autoritățile din Statele Unite care peste tot în lume au pus accentul pe respectarea drepturilor omului și statul de drept, nu au avut reacție față de abuzurile ce se comiteau în România", a spus analistul Bogdan Chireac, într-o intervenție la Antena 3.

 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Puiu Popoviciu
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close