Florin Cîțu: Voucherele de vacanță pentru 2021 vor fi emise anul viitor. Rămân valabile cele din 2019 și 2020

de Gabriel Dano    |    10 Feb 2021   •   16:40
Florin Cîțu: Voucherele de vacanță pentru 2021 vor fi emise anul viitor. Rămân valabile cele din 2019 și 2020 Hepta

Florin Cîțu a declarat, miercuri, la Guvern, că a fost prelungită valabilitatea voucherelor de vacanță emise în 2019 și 2020. Premierul afirmă că românii nu au putut să le folosească pe cele emise în ultimii doi ani din cauza pandemiei.

"În ceea ce privește voucherele de vacanță, pentru că am văzut această discuție în spațiul pubic, pe lângă faptul că sunt văzute ca un spor, venit suplimentar, în România astăzi au fost prelungite voucherele de vacanță emise în 2019 și cele din 2020, ceea ce înseamnă că în economie sunt în valoare de aproape 2,4 miliarde de lei vouchere de vacanță care nu au fost folosite pentru că, știți foarte bine, pe de o parte industria ne spune că anul trecut a fost închisă, deci nu puteau să fie folosite voucherele de vacanță, pe de altă parte este nevoie, le-am dat voie să fie folosite anul acesta, sunt în circulație 2,4 miliarde de lei. Voucherele de vacanță care ar fi trebuit să fie emise anul acesta, vor fi emise anul viitor și avem această economie la buget", a spus Florin Cîțu.

Fostul ministru al Turismului din guvernarea PSD, Bogdan Trif, l-a criticat pe premierul Florin Cîțu, pe tema neacordării voucherelor de vacanță. Acesta a mai spus și că, din discuțiile cu funcționari din Guvern, a aflat că pregătește și majorarea cotei de TVA pentru turism.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close