Antena 3 CNN Actualitate Florin Costiniu, Marius Locic şi Costel Căşuneanu, reţinuţi pentru 24 ore. Vineri se judecă arestarea preventivă (VIDEO)

Florin Costiniu, Marius Locic şi Costel Căşuneanu, reţinuţi pentru 24 ore. Vineri se judecă arestarea preventivă (VIDEO)

Florin Costiniu, Marius Locic şi Costel Căşuneanu, reţinuţi pentru 24 ore. Vineri se judecă arestarea preventivă (VIDEO)
08 Apr 2010   •   16:15

Reţineri în dosarul senatorului Cătălin Voicu. Judecătorul Florin Costiniu, şeful secţiei civile a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, împreună cu oamenii de afaceri Marius Locic şi Costel Căşuneanu au fost reţinuţi, joi, de către procurorii anticorupţie, pentru 24 de ore.

Iniţial, propunerile de arestare preventivă pentru 29 de zile erau programate să se judece joi seară, la ora 20:00. La cererea avocaţilor, însă, judecarea a fost amânată pentru vineri dimineaţă, la ora 8:00.

După aproape patru ore de audieri, procurorii DNA au emis mandatul de reţinere pe numele judecătorului Florin Costiniu. Şeful secţiei civile a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie va fi prezentat judecătorilor cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Florin Costiniu este urmărit penal pentru complicitate la traficul de influenţă săvârşit de senatorul Cătălin Voicu. Judecătorul este acuzat că, la cererea senatorului, ar fi intervenit pe lângă unii judecători de la Înalta Curte să soluţioneze favorabil un dosar al lui Costel Căşuneanu.

Procurorii DNA au emis, tot joi, o ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore şi pe numele omului de afaceri Costel Căşuneanu, de asemenea cerectat în dosarul senatorului Cătălin Voicu. Omul de afaceri este cercetat pentru că i-ar fi cerut senatorului Voicu să intervină la preşedintele secţiei civile a instanţei supreme, Florin Costiniu, pentru rezolvarea favorabilă a unei contestaţii referitoare la o licitaţie.

După emiterea mandatelor, Costiniu şi Căşuneanu au fost scoşi din sediul DNA, legaţi cu cătuşe unul de altul şi duşi cu o dubă a poliţiei la arestul Direcţiei de Cercetări Penale.

FLORIN COSTINIU ŞI COSTEL CĂŞUNEANU, REŢINUŢI PENTRU 24 DE ORE


Tot joi, a fost reţinut şi omul de afaceri Marius Locic. Acesta a fost scos cu cătuşe din sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi dus cu o dubă a poliţiei la arestul Direcţiei de Cercetări Penale. Locic va fi prezentat judecătorilor cu propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile.

MARIUS LOCIC, REŢINUT PENTRU 24 DE ORE


Marius Locic este un om de afaceri care, la cei de 38 de ani ai săi, a făcut nu mai puţin de 15 milioane de euro, potrivit revistei Forbes. Figurează ca acţionar direct la 11 firme, cu activitate pe piaţa imobiliară şi în presă. Locic este cunoscut ca un apropiat al lui Gigi Becali, după ce o lungă perioadă de timp a fost sponsor al echipei Steaua Bucureşti.

Cea mai profitabilă firmă a sa este "Locic Imobiliare", cu 17 angajaţi şi venituri de 3,5 de milioane de euro în 2008, potrivit datelor de la Ministerul de Finanţe. Din portofoliul lui Locic mai face parte şi "Locic Residential", cu activităţi de dezvoltare imobiliară.

REŢINERI ÎN DOSARUL VOICU


Antena3.ro


×
Subiecte în articol: retinut
Parteneri
Circulaţie îngreunată la metrou, pe Magistrala 2
x close