Antena 3 CNN Actualitate Fosta șefă DIICOT Alina Bica, la Sinteza zilei: „Mi-am reproșat că mi-am retras demisia”

Fosta șefă DIICOT Alina Bica, la Sinteza zilei: „Mi-am reproșat că mi-am retras demisia”

Fosta șefă DIICOT Alina Bica, la Sinteza zilei: „Mi-am reproșat că mi-am retras demisia”
de S.T.    |    14 Iul 2016   •   21:47

Fosta şefă a DIICOT, Alina Bica, a declarat, joi, la Antena 3, că dacă ar lua-o de la capăt poate că ar renunța la șefia DIICOT, menționând că regretă faptul că și-a retras demisia atunci când a aflat că i se pregătește ceva.

Alina Bica a precizat că atunci când a primit propunerea de a ocupa funcția de procuror șef al DIICOT, această propunere nu a venit din partea lui Traian Băsescu sau a Elenei Udrea.

Eram un profesionist cu o reputație impecabilă(...). Despre mine nu s-a zis niciodată nimic rău înainte de ziua fatidică în care viața mea s-a modificat substanțial”, a spus Alina Bica, joi seară, la „Sinteza Zilei”.

Alina Bica a vorbit și despre declarația lui Traian Băsescu, potrivit căreia ea ar face parte din echipa lui.

Traian Băsescu a declarat în luna aprilie că nu crede că Alina Bica, Horia Georgescu sau Elena Udrea au luat mită și a spus că aceștia au format echipa sa.

„Trei oameni din echipa mea arestează alți trei oameni tot din echipa mea și nu îmi place deloc. Au fost echipa mea cu care am modernizat statul. E greu pentru un președinte să vadă că trei arestează pe alți trei”, a declarat atunci fostul președinte.

Ce spune Alina Bica despre relația cu Traian Băsescu

„Bănuiesc că s-a referit la împrejurare (Traian Băsescu - n.red.). Pe zona de justiție am reprezentat ministerul în ceea ce privește relația cu Parlamentul. Au fost discuții și asumări, bănuiesc că la asta se referă. Nu spun că Traian Băsescu a fost împotriva numirii mele”, a declarat Alina Bica.

Alina Bica: „De când am fost șef al DIICOT-ului nu am primit niciodată telefoane de la Traian Băsescu în legătură cu vreun dosar, ce se întâmplă în vreun dosar, ce persoană e cercetată sau alte lucruri”

Ce spune Alina Bica despre relația cu Elena Udrea

 

Alina Bica: Nu am făcut shopping cu Elena Udrea la Paris

Fosta șefă a DIICOT a dezvăluit că, în opinia ei, a fost filată atunci când a mers cu Elena Udrea la Paris.

„S-a spus despre acele poze că au fost făcute de paparazzi. Bănuiesc că am fost filată, dar nu am o certitudine”, a mărturisit ea.

Alina Bica: Eu nu am făcut servicii nimănui

Ce spune fostul procuror șef al DIICOT despre Dosarul Alro

Nu am avut legătură cu dosarul și nu știam că Elena Udrea are legătura cu dosarul, deoarece acesta era coordonat în totalitate de adjunctul DIICOT”

Fosta șefă DIICOT Alina Bica, la Sinteza Zilei: „Am avut foarte multe nopți în penitenciar și în arest când nu am putut să dorm și am încercat să înțeleg de ce mi se întâmplă asta”

„Îmi reproșez că nu mi-am retras demisia pusă pe masa unui înalt oficial atunci când am aflat că mi se pregătește ceva. Era la o lună după ce am fost numită în fruntea DIICOT”, a mărturisit Alina Bica.

Avocata Alinei Bica face dezvăluiri bombă din instanță. Bica a fost ținută în arest pe un denunț care nu a mai fost susținut

 

Denunțătorul Alinei Bica recunoaște că s-a înțeles cu DNA

 

În faţa judecătorilor, Mihăilescu s-a opus să depună jurământul şi a precizat că nu îşi mai susţine declaraţia dată la DNA, în faza de urmărire penală.

Bărbatul a motivat că este inculpat alături de Bica într-unul dintre dosarele ANRP, că a făcut acord de recunoaştere a vinovăţiei în acel caz şi că orice ar spune despre fosta şefă a DIICOT ar putea fi folosit împotriva lui în respectiva cauză. După această menţiune, Ionuţ Mihăilescu a părăsit imediat sala de judecată.

Alina Bica a vorbit la „Sinteza Zilei” despre dosarul și denunțătorul său

„Eu n-am avut puterea să-mi citesc rechizitoriile și dosarele. Sufletul meu nu duce, nu pot. Pe domnul Mihăilescu l-am așteptat la audiere. Mi-am făcut o listă cu întrebări(...). Aveam 50 de întrebări să arăt că omul ăsta minte. Mi s-a părut foarte ciudat că nu a putut să pună mâna pe Biblie”, a spus Alina Bica.

De ce crede Alina Bica că este pusă sub acuzare

„Poate să fie dosarul Transgaz, poate antipatia procurorului șef Codruța Kovesi în ceea ce mă privește”, a spus ea.

Ce spune Alina Bica despre relația cu Laura Codruța Kovesi

„Am contrazis-o public. A fost o stare de tensiune. Între timp s-a acutizat”, a spus Alina Bica.

Alina Bica: Eu nu am făcut parte dintr-un „deal” politic

Vezi AICI ediția integrală a emisiunii „Sinteza zilei cu Mihai Gâdea”

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close