Antena 3 CNN Actualitate Fostul administrator al companiei de gaze a fost reţinut şi acuzat de ucidere din culpă în cazul exploziei de la clubul din Sighetul Marmaţiei

Fostul administrator al companiei de gaze a fost reţinut şi acuzat de ucidere din culpă în cazul exploziei de la clubul din Sighetul Marmaţiei

Fostul administrator al companiei de gaze a fost reţinut şi acuzat de ucidere din culpă în cazul exploziei de la clubul din Sighetul Marmaţiei
Sursa foto: foto: emaramures.ro
14 Mar 2012   •   13:39

Gheorghe Rãsvan Enache, fost administrator al firmei Berg Sistem Gaz, a fost reţinut de procurorii Parchetului ICCJ pentru ucidere din culpã, vãtãmare corporalã, distrugere, fals în înscrisuri şi abuz în serviciu, fiind acuzat cã a instigat la întocmirea şi la semnarea în fals a unor acte.
   
Gheorghe Rãsvan Enache a fost reţinut marţi de procurorii Secţiei de urmãrire penalã şi criminalisticã din cadrul Parchetului de pe lângã Înalta Curte de Casaþie şi Justiţie, care îl acuzã de ucidere din culpã (o persoanã) şi vãtãmare corporalã din culpã (14 persoane), distrugere din culpã cu consecinţe deosebit de grave, instigare la fals în înscrisuri sub semnãturã privatã, fals în înscrisuri sub semnãturã privatã, instigare la abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, în cazul exploziilor care au avut loc în 19 februarie, în Sighetu Marmaţiei, se aratã într-un comunicat de presã de miercuri al Ministerului Public.
   
Infracţiunile de care este acuzat Enache vizeazã perioada în care a îndeplinit funcţii de conducere în aceastã firmã, respectiv 2003 - februarie 2008.
   
Procurorii au cerut instanţei Judecãtoriei Sector 5 arestarea preventivã petnru 29 de zile a lui Gheorghe Rãsvan Enache, propunerea urmând sã fie judecatã miercuri.

Procurorii au început urmãrirea penalã şi în cazul firmei Berg Sistem Gaz.
   
De asemenea, în acest dosar este cercetat şi directorul executiv al firmei de gaze din Sighetu Marmaţiei, Valer Faur, acesta fiind arestat preventiv în 8 martie. Recursul acestuia la decizia de arestare va fi judecat în 15 martie, la Tribunalul Bucureşti.
   
În 5 martie, procurorii au dispus începerea urmãririi penale faţã de dirigintele de şantier Daniel Râşnoveanu şi de Vasile Virlics, responsabil de lucrãri în cadrul firmei Berg Sistem Gaz, acuzaţi de ucidere din culpã (o persoanã), vãtãmare corporalã din culpã (14 persoane), distrugere din culpã cu consecinţe deosebit de grave şi fals în înscrisuri sub semnãturã privatã. Procurorii au luat în cazul lui Râşnoveanu mãsura preventivã a obligãrii de a nu pãrãsi ţara pe o duratã de 30 zile.
   
Totodatã, pentru recuperarea prejudiciului produs în cauzã, procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurator asupra unui imobil deţinut de Valer Faur, precum şi asupra imobilului deţinut de Vasile Virlics. 

×
Subiecte în articol: administrator ucidere din culpa
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close