Antena 3 CNN Actualitate Fostul diplomat Silviu Ionescu, reţinut pentru 24 de ore cu propunerea de arestare preventivă - VIDEO

Fostul diplomat Silviu Ionescu, reţinut pentru 24 de ore cu propunerea de arestare preventivă - VIDEO

Fostul diplomat Silviu Ionescu, reţinut pentru 24 de ore cu propunerea de arestare preventivă - VIDEO
07 Mai 2010   •   17:38

Fostul însărcinat cu afaceri al României în Singapore Silviu Ionescu a fost reţinut de procurori pentru 24 de ore, cu propunerea de arestare preventivă timp de 29 de zile. Aceasta este o premieră pentru justiţia din România, Ionescu fiind primul diplomat român reţinut într-un astfel de caz.

Audierile au început de la ora 12. Diplomatul nu se aştepta la această măsură a judecătorilor, el susţinând că a adus probe incontestabile în apărarea sa. Sâmbătă se va judeca propunerea de arestare preventivă. Dacă magistraţii vor decide în favoarea acestei decizii, ea va putea fi contestată în următoarele zile.


Silviu Ionescu este acuzat că, la sfârşitul anului trecut, a provocat un accident rutier soldat cu moartea unei persoane şi rănirea altor două. El a declarat tot timpul în faţa procurorilor că este nevinovat că nu se afla la volanul acelei maşini, că nu a băut.




Accidentul a avut loc anul trecut, pe 15 decembrie. Atunci, mai mulţi martori au văzut maşina ambasadei României în Singapore lovind în plin doi bărbaţi care traversau regulamentar pe trecerea de pietoni.

Silviu Ionescu este acuzat de ucidere din culpă, părăsirea locului accidentului şi fals în declaraţii. Anchetatorii susţin că în loc să oprească şi să cheme o ambulanţă pentru victimă, acesta şi-a continuat drumul şi la următoarea intersecţie a mai accidentat un tânăr. Mai mult chiar, ar fi încercat să-şi ascundă fapta şi şi-a înscenat furtul maşinii.

De asemenea, se presupune că fostul însărcinat cu afaceri al României în Singapore, Silviu Ionescu, ar fi fost băut bine în noaptea în care a accidentat mortal un localnic şi a rănit grav alte două persoane. Şi pentru ca nimeni să nu afle asta, Ionescu ar fi încercat să influenţeze martorii.

Autorităţile din Singapore au emis un mandat de arestare pe numele lui Silviu Ionescu. Numai că, fiind diplomat, nu poate fi anchetat decât în România.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: silviu ionescu retinut
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close