Antena 3 CNN Actualitate Fostul prefect Călin Platon, arestat 29 de zile pentru accidentarea mortală a unui bebeluş (VIDEO)

Fostul prefect Călin Platon, arestat 29 de zile pentru accidentarea mortală a unui bebeluş (VIDEO)

Fostul prefect Călin Platon, arestat 29 de zile pentru accidentarea mortală a unui bebeluş (VIDEO)
Sursa foto: Foto: Intact Images
30 Aug 2010   •   21:19

Fostul prefect de Cluj, Călin Platon, cel care a accidentat un bebeluş şi pe mama acestuia pe o trecere de pietoni, a primit mandat de arestare pentru 29 de zile, după ce a fost reţinut, luni, pentru 24 de ore şi a fost audiat mai bine de două ore.

Înainte de audieri, Călin Platon a declarat că nu avea viteză şi că era "orbit de soare" în momentul în care s-a produs accidentul.

"Consider că nu am avut viteză, dar expertiza o va spune. În schimb, am fost total orbit de soare, era ora la care soarele era la apus şi eu mergeam spre apus. I-am văzut, din cauza orbirii, foarte târziu şi nu am frânat", a declarat Platon, citat de Mediafax.

La ieşirea de la audieri, Călin Platon a declarat că "regretă enorm" cele întâmplate şi că "va răspunde în faţa legii".



Bebeluşul accidentat a fost operat la Spitalul de Neurochirurgie Cluj-Napoca, însă a a încetat din viaţă în urma complicaţiilor. Mama lui este şi ea în stare gravă, internată la secţia de ortopedie, cu multiple fracturi şi va fi operată.

Mama şi copilul au fost loviţi vineri seară, pe o trecere de pietoni din Cluj Napoca. Fostul prefect Călin Platon, care se afla la volan, nu a redus viteza şi i-a lovit în plin.

Fostul prefect nu este la primul incident rutier. Potrivit poliţiştilor, în momentul producerii accidentului, acesta avea permisul suspendat pentru viteză.

Din cercetări a rezultat că fostul prefect nu consumase băuturi alcoolice înainte de accident.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: prefect bebelus victima retinut
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close