Antena 3 CNN Actualitate Fratele lui Ionuţ, copilul ucis de caini maidanezi, va fi audiat în acest caz

Fratele lui Ionuţ, copilul ucis de caini maidanezi, va fi audiat în acest caz

Fratele lui Ionuţ, copilul ucis de caini maidanezi, va fi audiat în acest caz
Sursa foto: Foto: facebook.com
de M.Z.    |    19 Noi 2013   •   10:25

Fratele lui Ionuţ Anghel, copilul ucis de caini maidanezi, va fi audiat, marţi, în acest caz. Copilul, în vârstă de şase ani, va fi într-un centru special, cu un psiholog de faţă.

Este pentru prima oară când băiaul vine în fata anchetatorilor să povestească ce s-a întâmplat în ziua tragediei. Copilul a asistat la cumplitul atac al maidanezilor şi a avut nevoie de ajutor după moartea fratelui său, fiind şi internat în spital.
 
Audierea fratelui lui Ionuţ a fost amânată de mai multe ori, această solicitare având loc şi la cererea părinţilor.

Anchetatorii şi alte persoane care trebuie să fie prezente la audierea băiatului, printre care şi un psiholog, vor merge, cel mai probabil, la sediul unui centru din Capitală, unde vor vorbi cu acesta.
 
Ancheta a fost suspendată pe o perioadă de timp, cât anchetatorul a fost plecat din ţară pentru un alt caz.
 
Audierile vor continua şi zilele următoare, urmând să fie chemate mai multe persoane pentru a da declaraţii în calitate de martori, la sediul Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.  

În acest caz, lucrurile au început să meargă un pic mai greu - s-a început urmărirea penală pentru cei de la Primărie care nu au îngrădit zona în care a avut loc incidentul şi pentru firma care administra acel teren.

 
 
Pe 25 septembrie, Curtea Constituţională a stabilit că Legea privind câinii fără stăpân este constituţională.
 
Pe 10 septembrie, Camera Deputaţilor a adoptat Legea privind câinii fără stăpân, care stabileşte, printre altele, un termen de 14 zile lucrătoare în care câinii sunt ţinuţi în adăposturi, după care, dacă aceştia nu sunt revendicaţi sau adoptaţi, pot fi eutanasiaţi, edilii având posibilitatea să amâne eutanasierea. Proiectul de lege privind câinii fără stăpân a fost adoptat de plenul Camerei Deputaţilor cu 266 de voturi "pentru", 23 de voturi "împotrivă" şi 20 de abţineri.

Legea, adoptată după moartea lui Ionuţ Anghel, copilul ucis de maidanezi, a fost contestată la CCR de un grup de 30 de parlamentari, din toate grupurile parlamentare, cu excepţia UDMR. 

Ce modificări aduce noua lege a maidanezilor. Amendamentele adoptate

Ce presupune eutanasierea câinilor. "Nu există nici un fel de barbarie în această lege"
 
În Bucureşti există aproximativ 64.000 de câini fără stăpân, iar posibilitatea municipalităţii de a caza în adăposturi aceste animale este mult mai mică decât numărul de animale aflate în libertate, arătau iniţiatorii proiectului de hotărâre privind organizarea referendumului local.
 

Pe 2 septembrie, un copil în vârstă de patru ani a murit, după ce a fost sfâşiat de câinii maidanezi în apropierea Parcului Tei din sectorul 2.
 
Carnaj la Timişoara. Zeci de oi au fost sfâşiate de o haită de câini maidanezi

O femeie a fost atacată de o haită de 20 de câini maidanezi, în plină zi. Victima a ajuns la spital

×
Subiecte în articol: caini maidanezi copil ucis de caini
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close