Antena 3 CNN Actualitate Gabi Bădălău, trimis în judecată de DNA pentru că ar fi dat mită unui primar din Giurgiu

Gabi Bădălău, trimis în judecată de DNA pentru că ar fi dat mită unui primar din Giurgiu

Gabriel Bădălau, fiul fostului baron local Niculae Bădălău, a fost trimis în judecată în dosarul în care este acuzat de procurorii DNA că ar fi dat mită unui primar pentru un contract de rețea de alimentare cu apă.

de Mia Lungu    |    13 Apr 2023   •   10:50

Gabi Bădălău este acuzat de procurorii DNA că ar fi dat mită unui primar, pentru un contract de rețea de alimentare cu apă, conform unui comunicat remis joi de instituția anticorupție.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secţia de Combatere a Corupţiei au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a unui inculpat, administrator al unei societăți comerciale, în sarcina căruia s-a reținut comiterea infracțiunii de dare de mită.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut, în esență, următoarea stare de fapt:

În contextul derulării unui contract încheiat de primăria unei comune cu o asociere de firme (din care făcea parte și societatea administrată în fapt de inculpat), ce avea ca obiect „Înființare rețea de alimentare cu apă în satele ..., comuna ..., județul Giurgiu”, în lunile octombrie 2021 și noiembrie 2022, omul de afaceri, cercetat în prezenta cauză, împreună cu o altă persoană, i-ar fi oferit bani, prin intermediar, primarului comunei respective, după care tot în luna noiembrie 2022, aceluiași edil, i-ar fi promis un procent de 7% (344.000 lei) din valoarea contractului, pentru ca, în schimb, acesta din urmă să efectueze în continuare plățile către firma respectivă, chiar și pentru lucrări neconforme.

Citește și: Bianca Drăgușanu, Alex Bodi și Gabi Bădălău întâlnire de gradul 3 în Herăstrău: ”Stai, fă, la masă! Te distrug, ascultă bine la mine”

În scopul menționat mai sus, la data de 25 noiembrie 2022, prin același intermediar, i-ar fi fost remisă primarului suma de 35.000 lei, reprezentând o primă tranșă din suma promisă inițial.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Giurgiu, cu propunere de a se menține măsura preventivă dispusă în cauză.

×
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close