Antena 3 Actualitate Gabriel Oprea cere sancţiuni în cazul refuzului de a se arbora drapelul României la Sfântu Gheorghe

Gabriel Oprea cere sancţiuni în cazul refuzului de a se arbora drapelul României la Sfântu Gheorghe

08 Sep 2015   •   19:09
Gabriel Oprea cere sancţiuni în cazul refuzului de a se arbora drapelul României la Sfântu Gheorghe
Sursa foto: Foto: Agerpres

Vicepremierul Gabriel Oprea, ministru al Afacerilor Interne, a cerut marţi prefectului județului Covasna să ia toate măsurile legale la Primăria din Sfântu Gheorghe pentru a sancționa, conform legii, refuzul de a arbora drapelul României, la solicitarea membrilor Asociației Naționale a Veteranilor de Război, dar și pentru a permite derularea acestui demers.

Ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, apreciază ca intolerabilă situația care s-a creat la Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe, unde s-a refuzat arborarea drapelului României, se arată într-un comunicat al MAI transmis Agerpres.

"În calitate de viceprim-ministru pentru securitate națională și de ministru al Afacerilor Interne, solicit Primăriei și Consiliului Local din Sfântu Gheorghe să acționeze în litera și spiritul Constituției României și să arboreze drapelul național pe toate instituțiile publice locale. De asemenea, solicit Instituției Prefectului să verifice, prin prisma atribuțiilor ce-i revin, respectarea legilor statului român de către Primăria și Consiliul Local din Sfântu Gheorghe, inclusiv în privința incidentului semnalat astăzi în presă, când veteranii români nu au fost lăsați să arboreze drapelul național pe clădirea Primăriei din localitate.

România este un model de toleranță și de respectare a drepturilor minorităților, inclusiv, și mai ales în ceea ce privește relațiile cu minoritatea maghiară. Tocmai din acest motiv privim cu maximă preocupare ceea ce se întâmplă la Sfântu Gheorghe și considerăm că refuzul oricărui ales local de a arbora drapelul național pe instituția pe care o conduce reprezintă o provocare nejustificată la adresa tuturor cetățenilor români, indiferent de etnie", consideră Gabriel Oprea, potrivit comunicatului.

Şi ministrul Duşa a avut o reacţie în acest scandal

Ministrul Oprea arată că primăriile și Consiliile locale sunt instituții ale României, iar cei care le conduc trebuie să respecte litera și spiritul Constituției acestei țări.

"În România, respectarea simbolurilor naționale nu este opțională și nu poate fi condiționată nici de componența etnică a unei comunități și nici de bunul plac al unor aleși locali. Potrivit Constituției, România este stat național, suveran și independent, unitar și indivizibil și așa trebuie să rămână", a subliniat viceprim-ministrul pentru securitate națională.

Veteranii români nu au fost lăsaţi, marţi, să arboreze steagul românesc pe Primăria din Sfântu Gheorghe. Primarul Antal Arpad le-a transmis veteranilor că drapelul va fi arborat cu altă ocazie, dar nu astăzi.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close