Antena 3 CNN Actualitate Locale Scandal la arborarea drapelului la Primăria Sf. Gheorghe. Veteran: O să facem cerere la Dumnezeu

Scandal la arborarea drapelului la Primăria Sf. Gheorghe. Veteran: O să facem cerere la Dumnezeu

Scandal la arborarea drapelului la Primăria Sf. Gheorghe. Veteran: O să facem cerere la Dumnezeu
Sursa foto: Foto: captura Antena 3
de M.Z.    |    08 Sep 2015   •   13:15
UPDATE 13.15 - Veteranii români nu au fost lăsaţi, marţi, să arboreze steagul românesc pe Primăria din Sfântu Gheorghe. Primarul Antal Arpad le-a transmis veteranilor că drapelul va fi arborat cu altă ocazie, dar nu astăzi.
 
Unul dintre veteranii prezenţi acolo a spus că, în acest caz, va face "cerere la Dumnezeu".

A trecut aproape un an de când primăria Sfântu Gheorghe a dat jos drapelul, iar militarii care au fost răniţi în teatrele de operaţiuni voiau să repare această nedreptate. Acţiunea lor face parte dintr-o ştafetă istorică, menită să recreeze modului în care a fost eliberat Ardealul în 1944. 

Sfântu Gheorghe a fost primul oraş din Ardealul de Nord eliberat de sub ocupaţie străină în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, pe 8 septembrie 1944, zi în care Armata Română a arborat drapelul tricolor pe turla Primăriei, ca simbol al libertăţii.

Ştafeta veteranilor va străbate 20 de oraşe din Transilvania, iar drapelul românesc va fi arborat pe clădirile simbolice ale localităţilor.

×
Subiecte în articol: sfantu gheorghe drapel
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close