Antena 3 Actualitate Gerul din România trimite în șomaj oameni de la mii de kilometri depărtare

Gerul din România trimite în șomaj oameni de la mii de kilometri depărtare

24 Ian 2016   •   20:42
Gerul din România trimite în șomaj oameni de la mii de kilometri depărtare
Sursa foto: foto: Agerpres

O parte din angajații uzinei Renault din Algeria, care utilizează piese auto fabricate la Mioveni, sunt în șomaj tehnic de câteva zile, din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile din România, care au determinat oprirea producției de componente pentru fabrica din statul nord-african, scrie profit.ro, citând surse ale publicației Liberté Algerie.

"Deși motoarele sunt importate din Spania, restul componentelor sunt aduse de la uzina Renault din România, unde angajații algerieni au fost instruiți", a declarat un angajat al uzinei.

Șomajul tehnic, care afectează angajații responsabili de montaj, ar urma să continue și în următoarele zile, producția  urmând să fie reluată la finele lunii, în situația în care viscolul și gerul din România vor înceta.

Uzina Renault Algeria este deținută, în proporție de 49%, de grupul francez Renault, proprietarul Dacia, alături de statul algerian, care are o participație de 51%. Fabrica produce modelul Renault Symbol, care este fabricat și la Mioveni, pentru piața din Turcia.

Uzina Renault Algeria, inaugurată la finele lui 2014, a ratat anul trecut ținta de producție, fabricând 20.000 de mașini marca Renault Symbol, față de 25.000, cât era obiectivul stabilit. Pe viitor, fabrica intenționează să crească producția la 75.000 de automobile pe an. Din acest motiv, uzina a contractat un împrumut care va fi folosit pentru extinderea activității.

Investiția inițială pentru înființarea uzinei a fost de 50 de milioane de euro, urmând să crească gradual până la 800 de milioane de euro.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close