Antena 3 CNN Actualitate Gigi Becali, anchetat şi pentru spălare de bani

Gigi Becali, anchetat şi pentru spălare de bani

Gigi Becali, anchetat şi pentru spălare de bani
07 Ian 2009   •   08:44

Patronul Stelei nu scapă de problemele cu justiţia, iar acuzaţiile la adresa sa se măresc în fiecare zi. După cazul Valiza, desprinderea clubului Steaua şi tranzacţiile de terenuri cu Ministerul Apărării, Gigi Becali mai este acuzat de DNA şi în alt dosar ce priveşte fotbalul românesc- al transferurilor frauduloase .
Cum nici un jucător de la Steaua nu se afla pe lista făcută de procurori ce au urmărit modul cum impresarii şi preşedinţii club au evitat plata taxelor către statul român,FRF sau cluburi, patronul formaţiei din Ghencea părea că nu are motive să îşi facă griji. Totuşi, conform rechizitoriului din dosarul transferurilor, Gigi Becali este anchetat alături de verii săi, Giovanni şi Victor, pentru ?asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni, evaziune fiscală şi spălarea banilor?.
Dosarul trimis de DIICOT are nu mai puţin de 10 volume, însă detalii despre operaţiunile desfăşurate sunt oferite doar în ceea ce priveşte conturile fraţilor Ioan şi Victor Becali.
?Din examinarea actelor existente la dosar, respectiv a datelor conţinute în Informarea nr. S.I./8/12.12.2001 a Oficiului Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor privind existenţa unor indicii temeinice referitoare la spălarea banilor de către persoanele fizice Becali Victor, Becali Ioan şi Becali George, s-a constatat derularea unor tranzacţii financiare prin conturile bancare aparţinând unor persoane implicate în transferurile internaţionale ale jucătorilor de fotbal?, se scrie în rechizitoriu, citat de Cotidianul. În document, George Becali este calificat ca fiind ?făptuitor?.
Victor Becali este suspectat de spălarea a 4,56 milioane de dolari, prin creditări suspecte derulate printr-un paradis fiscal din Elveţia în perioada 1999-2001. Majoritatea sumelor provin de la CBG Companie Bancaire - Geneva, bancă situată într-un ?paradis fiscal? (Elveţia), aceeaşi instituţie fiind utilizată şi de Ioan Becali pentru transferuri suspecte de sume de bani.
DNA i-a trimis în judecată pe 8 oameni de fotbal în legătură cu transferurile în străinătate a 12 jucători, procurorii acuzându-i pe George Copos, Cristi Borcea, Mihai Stoica, Jean Pădureanu, Gică Popescu, Gigi Neţoiu, Ioan Becali şi Victor Becali de evaziune, înşelăciune şi spălare de bani. Rechizitoriul se referă la transferurile unor fotbalişti români efectuate de la cluburile Dinamo, Rapid, Gloria Bistriţa şi Oţelul Galaţi către cluburi din străinătate, în perioada 1999 - 2005, prejudiciul fiind de peste 19 milioane de dolari. De asemenea, disjuns de acest dosar, vor fi cercetaţi preşedintele dinamovist Nicolae Badea, pentru fals şi uz de fals, şi fotbalistul Cosmin Contra, pentru mărturie mincinoasă.
Antena3.ro

×
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close