Antena 3 CNN Actualitate Hackeri români, arestaţi pentru furtul electronic a peste 350.000 de euro

Hackeri români, arestaţi pentru furtul electronic a peste 350.000 de euro

Hackeri români, arestaţi pentru furtul electronic a peste 350.000 de euro
Sursa foto: hacker roman
12 Mar 2009   •   02:36

Un grup de hackeri români a fost anihilat miercuri, după ce poliţia, Jandarmeria şi Brigada pentru Combaterea Crimei Organizate au făcut şaptesprezece descinderi în locuinţele mai multor tineri din Timişoara, Caransebeş, Hunedoara.
Drept urmare cincisprezeye persoane au fost reţinute. Acestea sunt acuzate că au clonat paginile de internet ale unor bănci, dar s-ar fi ocupat probabil liniştiţi în continuare de această activitate dacă nu ar fi accesat serverele NASA, drept pentru care FBI a sesizat partea română.
Potrivit unor surse din poliţie, tinerii, care erau monitorizaţi din mai 2008, mergeau până la clonarea de pagini web ce aparţineau unor bănci şi chiar a unei universităţi din SUA, scrie Adevărul.
Procurorii susţin că românii creau clone ale paginilor de e-banking ale băncilor din Italia mai ales şi, pe motiv că este o defecţiune tehnică, solicitau conturile şi codurile de acces.
Acestea ajungeau, în realitate, la piraţii cibernetici, care ulterior le foloseau pentru a intra în conturile celor păcăliţi. Dar nu retrăgeau sume mari, ci până în 1000 de euro. Dar chiar şi aşa au reuşit să trimitp din Italia în România peste 350.000 de euro.
Capul reţelei ar fi, potrivit anchetatorilor, un tânăr de 21 de ani, din Caransebeş, acolo unde anchetatorii au descins în 12 locuinţe din mai multe cartiere.


Antena3.ro

×
Subiecte în articol: atac informatic hacker roman
Parteneri
Avertizare ANM: Ninsori însemnate în 14 judeţe din ţară
x close