Antena 3 CNN Actualitate Hackerul din Arad care a spart serverele NASA, arestat în Slovenia

Hackerul din Arad care a spart serverele NASA, arestat în Slovenia

Hackerul din Arad care a spart serverele NASA, arestat în Slovenia
Sursa foto: Foto: Facebook
03 Oct 2013   •   14:17

Hackerul din Arad care a spart serverele de la NASA a fost arestat în Slovenia, în baza unui mandat de arestare emis de autorităţile americane. Românul fusese deja judecat pentru accesarea ilegală a serverelor NASA în 2006 şi condamnat la un an şi jumătate de închisoare cu suspendare plus plata unor daune. Acum, pentru că numele său apărea pe lista celor urmăriţi prin Interpol, Victor Faur a fost reţinut de autorităţile din Slovenia.

Judecătorii din Slovenia au emis un mandat de arestare preventivă de 30 de zile pe numele hackerului roman. Acesta contestă însă măsura. "M-au arestat ilegal. Am executat deja o pedeapsă în România pentru un an şi jumătate, pentru exact aceeaşi infracţiune. Potrivit legii internaţionale, eu nu pot fi judecat pentru aceeaşi faptă de două ori" a declarat românul.

În urmă cu 7 ani, Victor Faur a fost condamnat definitiv la un an si 4 luni de închisoare cu suspendare pentru că accesase ilegal serverele NASA. Tânărul nu a primit interdicţie de a ieşi din ţară. Mai mult a circulat in ultimul an în mai multe tari ale Uniunii Europene.

Românul plecase împreună cu un prieten către Italia. Cei doi s-au oprit la o benzinărie, unde au fost întâmpinaţi de poliţişti.

Familia tânărului a cerut ajutorul autorităţilor de la Bucuresti pentru a demonstra că acesta şi-a ispăşit deja pedeapsa în România. 




×
Subiecte în articol: hacker roman
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close