Antena 3 CNN Actualitate HALLOWEEN 2017. Ce înseamnă cu adevărat această sărbătoare și motivul pentru care mulți îi spun Noaptea vrăjitoarelor

HALLOWEEN 2017. Ce înseamnă cu adevărat această sărbătoare și motivul pentru care mulți îi spun Noaptea vrăjitoarelor

HALLOWEEN 2017. Ce înseamnă cu adevărat această sărbătoare și motivul pentru care mulți îi spun Noaptea vrăjitoarelor
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de S.T.    |    31 Oct 2017   •   10:52

CE ÎNSEAMNĂ HALLOWEEN. Halloween este o sărbătoare de origine irlandeză (celtică), preluată în timp de multe popoare din lumea occidentală.

Mulți îi spun Noaptea vrăjitoarelor.

CE ÎNSEAMNĂ HALLOWEEN. Sărbătoarea începe în seara zilei de 31 octombrie și se încheie a doua zi.

CE ÎNSEAMNĂ HALLOWEEN. Halloween își are originile păgâne în sărbătoarea celtică Samhain, celebrată în Antichitate în Anglia și Irlanda, pentru a marca sosirea Anului Nou celtic. Conform tradiției, sufletele morților se întorc acasă în ajunul zilei de Samhain, potrivit Enciclopedia Universală Britannica. Vrăjitoarele, spiridușii, pisicile negre și fantomele hălăduiesc nestingherite, scrie Agerpres. Se credea că seara aceasta era potrivită pentru preziceri referitoare la căsătorie, noroc, sănătate și moarte.

CE ÎNSEAMNĂ HALLOWEEN. Riturile păgâne au influențat sărbătoarea creștină din ajunul Zilei Tuturor Sfinților. Sărbătoarea a fost laicizată treptat și introdusă în SUA la sfârșitul sec.XIX. Spirite rele și personaje supranaturale sunt interpretate de copii mascați care sună la uși și primesc dulciuri, strigând "Trick or treat" (în engleză plătești sau o pățești), unde cuvântul "trick" se referă la poznele care fac parte din tradiția de Halloween.

CE ÎNSEAMNĂ HALLOWEEN. În Statele Unite, sărbătoarea de Halloween a fost adusă de mulțimea de imigranți irlandezi, care au poposit pe țărmurile continentului în jurul anului 1840. Tot din tradițiile acestui popor a izvorât și obiceiul cioplirii dovlecilor și plasarea unei lumânări în interior pentru a căpăta o înfățișare demonică. După 1989, și românii au adoptat sărbătoarea de Halloween. În fiecare an, în seara de 31 octombrie se organizează petreceri, baluri mascate, carnavaluri în care oamenii se deghizează în diverse personaje înfricoșătoare.

×
Subiecte în articol: Halloween sarbatoare sarbatoare
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close