Antena 3 CNN Actualitate HALLOWEEN 2019. Adevărul despre HALLOWEEN. Aceasta este originea sărbătorii

HALLOWEEN 2019. Adevărul despre HALLOWEEN. Aceasta este originea sărbătorii

HALLOWEEN 2019. Adevărul despre HALLOWEEN. Aceasta este originea sărbătorii
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de S.T.    |    31 Oct 2019   •   10:07

HALLOWEEN 2019. Halloween este o sărbătoare de origine irlandeză (celtică), preluată în timp de multe popoare din lumea occidentală. Mulţi îi spun Noaptea vrăjitoarelor. Sărbătoarea începe în seara zilei de 31 octombrie şi se încheie a doua zi.

Halloween îşi are originile păgâne în sărbătoarea celtică Samhain, celebrată în Antichitate în Anglia şi Irlanda, pentru a marca sosirea Anului Nou celtic. Conform tradiţiei, sufletele morţilor se întorc acasă în ajunul zilei de Samhain, potrivit Enciclopedia Universală Britannica. Vrăjitoarele, spiriduşii, pisicile negre şi fantomele hălăduiesc nestingherite. Se credea că seara aceasta era potrivită pentru preziceri referitoare la căsătorie, noroc, sănătate şi moarte.

Citiți și: HALLOWEEN 2019. De ce se aprinde o lumânare în dovleac. Sigur nu știai asta!

HALLOWEEN 2019. Riturile păgâne au influenţat sărbătoarea creştină din ajunul Zilei Tuturor Sfinţilor. Sărbătoarea a fost laicizată treptat şi introdusă în SUA la sfârşitul sec.XIX. Spirite rele şi personaje supranaturale sunt interpretate de copii mascaţi care sună la uşi şi primesc dulciuri, strigând "Trick or treat" (în engleză plăteşti sau o păţeşti), unde cuvântul "trick" se referă la poznele care fac parte din tradiţia de Halloween.

HALLOWEEN 2019. În Statele Unite, sărbătoarea de Halloween a fost adusă de mulţimea de imigranţi irlandezi, care au poposit pe ţărmurile continentului în jurul anului 1840. Tot din tradiţiile acestui popor a izvorât şi obiceiul cioplirii dovlecilor şi plasarea unei lumânări în interior pentru a căpăta o înfăţişare demonică. După 1989, şi românii au adoptat sărbătoarea de Halloween. În fiecare an, în seara de 31 octombrie se organizează petreceri, baluri mascate, carnavaluri în care oamenii se deghizează în diverse personaje înfricoşătoare.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: sarbatoare Halloween
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close