Antena 3 CNN Actualitate Iarnă necruţătoare în Europa dar şi în alte zone ale lumii. În China, temperatura a ajuns la -45 de grade (VIDEO)

Iarnă necruţătoare în Europa dar şi în alte zone ale lumii. În China, temperatura a ajuns la -45 de grade (VIDEO)

Iarnă necruţătoare în Europa dar şi în alte zone ale lumii. În China, temperatura a ajuns la -45 de grade (VIDEO)
22 Ian 2010   •   16:09

Iarna se arată necruţătoare în toată Europa, dar şi pe alte continente. În Polonia, zeci de mii de oameni sunt lipsiţi de energie electrică, după ce liniile de înaltă tensiune s-au prăbuşit sub povara gheţii. În vestul Chinei, temperatura a coborât până la minus 45 de grade şi mai mulţi călători sunt daţi dispăruţi după ce s-au rătăcit în viscol. Iar California, chiar dacă nu cunoaşte ninsorile, rămâne de câteva zile în bătaia unor furtuni neobişnuit de puternice.


Polonia continuă să se lupte cu o iarnă deosebit de aspră. Peste o sută de oameni fără adăpost şi-au pierdut viaţa din cauza frigului iar locuitorii provinciei Malopolskie trebuie să se descurce fără energie electrică. Copacii doborâţi de povara zăpezii au culcat la pământ câteva linii de înaltă tensiune. Compania de electricitate spune că face tot posibilul pentru repararea liniilor, dar unii localnici sunt deja de două săptămâni fără curent. Şcolile nu şi-au suspendat activitatea, iar copiii şi profesorii înfruntă frigul.

În centrul Asiei, locuitorii provinciei chineze Xinjiang sunt obişnuiţi cu greutăţile, dar această iarnă i-a adus la capătul puterilor. Elicopterele armatei au fost nevoite să intervină în ajutorul unor săteni, aproape îngropaţi sub zăpada.

În Xinjiang, şapte oameni sunt daţi dispăruţi după o furtună de zăpadă deosebit de puternică.

Tot furtunile le dau bătaie de cap locuitorilor din California. La Los Angeles şi în împrejurimi, patru puternice furtuni în tot atâtea zile au fost urmate de inundaţii. Pământul saturat de apă nu mai poate suporta ploile abundente. În câteva zone s-au produs alunecări de teren iar locuitorii caselor ameninţate au fost sfătuiţi să se refugieze în locuri mai sigure. Pe unii, asprimea vremii i-a adus la disperare.

Şi, pentru ca nici zăpada să nu lipsească din peisaj, la altitudini mai mari furtunile au fost însoţite de ninsori abundente însoţite de viscol.






Antena 3

×
Subiecte în articol: inghet temperaturi scazute
Parteneri
Craterul de pe strada din Slănic Prahova are o adâncime de 18 metri
x close