Antena 3 CNN Actualitate Ilie Sârbu: Adoptarea ordonanţei care transpune prevederile Codului de Bune Practici va avea efecte benefice

Ilie Sârbu: Adoptarea ordonanţei care transpune prevederile Codului de Bune Practici va avea efecte benefice

Ilie Sârbu: Adoptarea ordonanţei care transpune prevederile Codului de Bune Practici va avea efecte benefice
Sursa foto: Ilie Sarbu
25 Feb 2009   •   11:51

Ministerul Agriculturii continuă demersurile pentru adoptarea ordonanţei de urgenţă care transpune Codul de Bune Practici în retail. Ilie Sârbu crede că aceasta este cea mai rapidă cale de a obliga marile lanţuri de magazine să se conformeze codului, până ce Parlamentul va adopta o lege în acest sens.
Ministrul Agriculturii, Ilie Sârbu, este hotărât să continue procedurile pentru ca proiectul de ordonanţă privind Codul de Bune Practici în retail să intre în vigoare. Asta cu toate că retailerii au anunţat că nu sunt de acord cu unele prevederi ale actului.
Adoptarea ordonanţei care va transpune principalele prevederi ale Codului de Bune Practici va avea efecte benefice, susţine Sârbu.
Producătorii şi retailerii au semnat în luna iulie a anului trecut Codul de Bune Practici pentru comerţul cu produse agroalimentare, iar documentul a intrat în vigoare după ce Consiliului Concurenţei a anunţat că nu încalcă legislaţia specifică.
Cu toate acestea, producătorii au reclamat în mai multe rânduri că documentul nu a schimbat taxele şi practicile marilor reţele de magazine şi este nevoie de o lege în domeniu.
Antena 3

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close