x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Fii alături de noi!

Imagini șocante! Episcopul Hușilor, filmat în timp ce întreținea relații sexuale cu un student. Reacția BOR

de 13 Iul 2017   •   14:13
Imagini șocante! Episcopul Hușilor, filmat în timp ce întreținea relații sexuale cu un student. Reacția BOR  16
Foto: Agerpres

Scandal uriaş în sânul Bisericii Ortodoxe Române. Imagini şocante în care ar apărea Episcopul Huşilor, Corneliu Bârlădeanu, în timp ce face sex cu un student, au fost făcute publice de jurnaliştii de la Cancan.

Cu acest film compromiţător episcopul ar fi fost şantajat de trei preoţi care ar fi încercat să obţină bani sau funcţii în biserică.

Surse judiciare spun că ar fi vorba despre opt înregistrări video, cea făcută publică astăzi fiind doar una dintre ele.

Biserica Româna a aflat din presă despre cazul episcopului din Huşi, dar nu va lua nicio măsură până când nu se va dovedi ca în acele imagini scandaloase ar aparea preotul Costantin Bârladeanu. Totusi va fi deschisă o ancheta internă de Mitropolitul Iaşiului.

„Pot să vă asigur că, la rândul meu, am făcut demersurile necesare, pentru a lua legătura cu cei de la Huși, am vorbit cu purtătorul de cuvânt de la Huși chiar ieri, când a fost și o echipă a dumneavoastră prezentă la fața locului, inclusiv la Iași am vorbit cu purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Moldovei, de care aparține Episcopia Hușilor. Noi, cei de aici de la București, nu am primit aceste imagini. Le-am văzut eu însumi acum cinci minute când m-a sunat colaboratorul dumneavoastră să intru în direct, le văd și acum, sunt imagini nu știu dacă intenționat blurate sau denotă calitatea proastă a înregistrării, nu se vede exact dacă este vorba de episcopul de Huși sau nu, dar în contextul scandalului de care vorbim, înțeleg că e vorba de filmul incriminatoriu, care a fost confiscat de DNA. Noi cei de aici de la București nu putem decât să-i îndemnăm pe cei de la Episcopia Hușilor și, ulterior, pe cei de la Mitropolia Moldovei de care aparține Episcopia, să preia aceste imagini, sa le analizeze, împreună cu autoritățile judiciare sau să aștepte ca autoritățile judiciare să probeze veridicitatea lor indubitabilă și, dacă se dovedește că e episcopul de Huși, atunci se va convoca sinodul mitroplitan de la Iași, singurul for care poare să îl cheme la o judecată și să se derulează o anchetă internă”, a declarat Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române.

sati