Antena 3 CNN Actualitate Imobilele RA-APPS vor fi scoase la licitaţie

Imobilele RA-APPS vor fi scoase la licitaţie

Imobilele RA-APPS vor fi scoase la licitaţie
31 Ian 2007   •   15:14

Secretarul General al Guvernului, Radu Stroe, a anunţat că Guvernul a hotărât că imobilele RA-APPS vor fi vândute prin licitaţie publică. Locuinţele cu chiriaşi cu o situaţie financiară precară vor fi scoase de sub incidenţa licitaţiei. Nu se va vinde decât ceea ce poate fi valorificat, nu şi ?casele de chirpici?. Acolo unde va fi necesar se va discuta cu primăriile pentru a le da alte imobile. Imobilele care vor fi scoase la licitaţie vor fi hotărâte de Executiv. Cei care vor câştiga licitaţiile nu îi vor scoate din casă pe chiriaşii care au un contract legal până în 2008 sau 2009. La licitaţie poate participa oricine. Vor putea fi mai multe etape de licitare a imobilelor în funcţie de numărul de participanţi.

În termen de 60 de zile, Guvernul va pregăti un pachet de hotărâri care va separa baza de protocol de stat, care va găzdui în continuare demnitarii aflaţi în timpul mandatului şi unii oficiali străini aflaţi temporar în ţară.

Locuitorii din casele aflate în proprietatea RA-APPS au organizat miercuri un miting în semn de protest faţă de intenţia autorităţilor de a vinde imobilele în care locuiesc. Oamenii se tem că ar putea rămâne pe drumuri. În Bucureşti sunt cel puţin patru imobile administrate de RA-APPS şi locuite de angajaţi şi foşti angajaţi ai serelor şi fermelor regiei.

Antena3.ro

×
Parteneri
Camerele de Gardă, pline după mesele copioase de Paşte
x close