Antena 3 CNN Actualitate În primele două zile de recensământ au fost înregistraţi aproximativ 3,4 milioane de români

În primele două zile de recensământ au fost înregistraţi aproximativ 3,4 milioane de români

În primele două zile de recensământ au fost înregistraţi aproximativ 3,4 milioane de români
Sursa foto: Foto: Mediafax
22 Oct 2011   •   18:14
Primele două zile de recensământ s-au încheiat cu 1.372.328 de locuinţe şi 3.398.433 de persoane înregistrate, conform unei informări a Institutului Naţional de Statistică, citată de Mediafax.

"Din informaţiile operative obţinute din raportările prin SMS, informaţii centralizate de INS privind ritmul de colectare a datelor statistice în teren la Recensământul Populaţiei şi Locuinţelor, în perioada 20-21 octombrie se constată că au fost recenzate 1.372.328 de locuinţe, reprezentând 15,89 la sută din numărul total al locuinţelor estimate a fi recenzate, şi 3.398.433 de persoane prezente, temporar absente sau plecate pe o perioadă îndelungată din gospodăria din care fac parte", se arată în documentul citat, care a fost prezentat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, la sediul INS.

Recensământul a decurs cel mai bine în Covasna, unde au fost înregistrate, în doar două zile, circa 20,56% dintre locuinţe.

Pe următoarele locuri în clasamentul pe judeţe se află Bistriţa Năsăud – 18,89%, Buzău – 18,85%, Vâlcea – 18,73%, Bihor – 18,44%.

În schimb, la polul opus, se află Capitala, unde au fost înregistrate doar 9,82% dintre locuinţele estimate. Pe următoarele locuri în clasamentul pe judeţe se află Constanţa, Ilfov, Teleorman şi Timiş, procentele fiind situate între 12,6% şi 14,46%.

Oficialii INS au declarat că nici joi şi nici vineri nu au apărut probleme în desfăşurarea recensământului. „Nu am dat nicio amendă până acum, nu acesta este scopul nostru. Oamenii au fost, în principiu, cooperanţi, niciun recenzor nu a fost agresat, nu s-au întâmplat astfel de lucruri”, a declarat purtătorul de cuvânt al INS, Vladimir Alexandrescu.

×
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close