Antena 3 CNN Actualitate În România, copiii se VÂND mai ieftin decât maşinile la mâna a doua. Cât "costă" un orfan

În România, copiii se VÂND mai ieftin decât maşinile la mâna a doua. Cât "costă" un orfan

În România, copiii se VÂND mai ieftin decât maşinile la mâna a doua. Cât "costă" un orfan
Sursa foto: Foto: kyivpost.com
de M.Z.    |    11 Iul 2014   •   08:16

În România, copiii se vând mai ieftin decât maşinile de mâna a doua - asta spun procurorii că s-ar fi întâmplat în Teleorman, unde familiile care voiau să înfieze copii orfani trebuiau să achite înainte nota de plată de 1.000. 

 
Astfel, s-ar fi dat spre adopţie 12 copii în perioada 2005-2012, fără ca cineva să fi aflat ce se întâmpla la Direcţia de Asistenţă Socială Teleorman. 
 
Directoarea instituţiei a fost audiată toată noaptea, după care procurorii au decis reţinerea ei şi a altor trei persoane din conducerea instituţiei pentru 24 de ore. 
 
Astăzi, toţi vor fi duşi în faţa judecătorilor unde anchetatorii vor cere arestarea lor preventivă pentru 30 de zile. 
 
"Am auzit că sunt acuzată că aş fi luat bani pentru adopţii, ceea ce eu spun că nu este adevărat", a spus Floarea Alesu, director DGASPC Teleorman.
 
Procurorii susţin însă că directoarea DGASPC Teleorman ar fi luat 1.000 de euro pentru fiecare copil acordat spre adopţie, iar numărul lor nu este deloc mic. În ultimii şapte ani, în judeţ au fost adoptaţi 129 de copii.  
 
Mascaţii şi procurorii DNA au scotocit Centrul de zi din Roşiorii de Vede, locuinţa directoarei, inclusiv sediul DGASPC din Alexandria, unde angajaţii au fost scoşi în curtea instituţiei şi puşi să răspundă la întrebări. 
 
Toate documentele care ar putea furniza indicii despre anchetă au fost copiate. Din casa directoarei, anchetatorii au plecat cu câteva agende, un laptop şi o sumă de bani.  
 
Şefa instituţiei negă că ar fi luat vreodată bani pentru a favoriza adopţii. 
 
Chiar şi acum însă directoarea este acuzată că vinde copii. O bunică susţine că nu-şi poate recupera nepoata de 9 ani, după ce, aceasta i-a fost luată aproape cu forţa şi dată unui asistent maternal. 
 
Directoarea DGASPC Teleorman nu se află la primul conflict de acest gen. În 2012, a ajuns în centrul unui scandal mediatic după ce împotriva sa au fost depuse reclamaţii legate de corupţie.

×
Subiecte în articol: orfani
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close