Antena 3 CNN Actualitate Incendiu devastator la o fabrică din Sebeş

Incendiu devastator la o fabrică din Sebeş

Incendiu devastator la o fabrică din Sebeş
26 Ian 2007   •   12:46

O fabrică de textile din Petreşti-Sebeş a fost distrusă aproape în întregime în urma unui incendiu produs, vineri dimineaţa, cel mai probabil din cauza unui scurt circuit. Peste 40 de pompieri din Alba Iulia şi Sebeş au intervenit, timp aproape patru ore, pentru localizarea şi lichidarea incendiului, cu 7 autospeciale. Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă 'Unirea' Alba, locotenent Ovidiu Costea, un potenţial pericol l-au reprezentat cele câteva mii de litri de motorină, aflate în rezervoare de plastic, pentru care s-au luat măsurile speciale în acest sens.

Contabila societăţii, venită din Germania, care dormea în camera de oaspeţi, a fost salvată în ultimul moment de o angajată a fabricii. Neevaluate încă, pagubele sunt însemnate, în condiţiile în care în incendiu au fost distruse secţia de creaţie, secţia de producţie, sala de mese şi birourile administrative. Focul a distrus şi un lot de marfă care urma să plece, vineri, spre Germania.

Focul a fost observat, nu de paznicul societăţii, ci de muncitoarele venite la primul schimb, care au anunţat imediat pompierii, ce au sosit la faţa locului în 20 de minute. Fabrica are acţionari germani şi producţie pentru export. Aici lucrează peste 60 de angajaţi rămaşi, cel puţin temporar, fără loc de muncă.

ROMPRES

×
Parteneri
Cod portocaliu de ploi, grindină și vijelii! Localitățile vizate de alerta ANM
x close