Antena 3 CNN Actualitate Martoră la incendiul de la Matei Balş: "Pacienții țipau! S-a auzit o bubuitură, ziceai că e bombă!"

Martoră la incendiul de la Matei Balş: "Pacienții țipau! S-a auzit o bubuitură, ziceai că e bombă!"

Antena 3 a prezentat în exclusivitate mărturia unei femei care locuiește în apropierea Institutului. Aceasta spune că s-a auzit inițial un zgomot foarte mare, după care totul s-a umplut de fum.

Martoră la incendiul de la Matei Balş: "Pacienții țipau! S-a auzit o bubuitură, ziceai că e bombă!"
de Laura Dinu    |    29 Ian 2021   •   10:00

„Am auzit gălăgie, au strigat! Dacă eu de la 5 m-am sculat și nu am mai putut să dorm... A fost o bubuitură tare de tot, ziceai că e bombă. Am văzut numai fum la parter. Toată curtea noastră era plină de fum. M-am dus și m-am uitat! Au fost și pacienți răniți grav, au fost și morți. Pacienții țipau săracii“, a punctat femeia care locuiește lângă spital.

Incendiu puternic la Institutul Matei Balș! 4 persoane și-au pierdut viața și peste 100 de pacienți infectați cu COVID-19 au fost evacuați

Un incendiu puternic a avut loc în această dimineață la un pavilion al spitalului Matei Balș din Capitală, pacienții fiind evacuați. Potrivit șefului DSU, trei persoane au fost găsite carbonizate, iar un alt pacient și-a pierdut viața după minute bune de resuscitare.

Adrian Steinu Cercel, fost manager la Matei Balș: În clădirea arsă erau internați pacienți COVID dependenți de oxigen. Probleme cu căldura nu au fost

"În toată clădirea respectivă au fost internați pacienți cu COVID-19 în stare medie-severă, deci dependenți de oxigen. Toate camerele au suplimentare de oxigen printr-un sistem nou pus la punct și făcut după toate criteriile. Nu știm de la ce a pornit acest incendiu.

În ultima perioada nu au fost probleme cu căldura. Mai mult, noi suntem într-un plin proces de a ne pune propriile noastre centrale, dar probleme cu căldura nu au fost.

Instalațiile au fost verificate ultima dată în noiembrie iar instalația de oxigen care a fost refăcută în totalitate este din noiembrie - decembrie și chiar luna ianuarie. Practic revizuirile au fost făcute în mod constant."

De la ce ar fi pornit incendiul de la Institutul Matei Balș din Capitală. Vlad Voiculescu: Sunt 2 piste

Potrivit surselor Antena 3, incendiul din această dimineață de la Institutul Matei Balș ar fi pornit de la o aerotermă aflată într-un salon. De asemenea, o altă ipoteză este că totul ar fi putut porni de la un pacient care a fumat în interiorul spitalului sau de la o siguranță de la sistemul electric.

×
Subiecte în articol: incendiu matei balș
Parteneri
Armată obligatorie în țara europeană unde trăiesc mulți români
x close