Antena 3 CNN Actualitate Încă un pacient din salonul morții a decedat. Bilanțul incendiului din Piatra Neamț urcă la 11 morți

Încă un pacient din salonul morții a decedat. Bilanțul incendiului din Piatra Neamț urcă la 11 morți

Bilanțul deceselor cauzate de incendiul de la Piatra Neamț a crescut, ajungând la 11. Pacientul transportat la spitalul din Pașcani a murit luni dimineață, 16 noiembrie.

Încă un pacient din salonul morții a decedat. Bilanțul incendiului din Piatra Neamț urcă la 11 morți
Sursa foto: Agerpres
de Georgiana Adam    |    16 Noi 2020   •   11:29

Două saloane au fost cuprinse de flacări sâmbătă seară. Erau 16 pacienţi în ele. Iniţial, au fost şapte decese. Erau pacienţi care se aflau în stare critică şi primeau îngrijiri în secţia ATI a Spitalului Judeţean Piatra Neamţ.

Mai apoi, alți patru şi-au pierdut viaţa.

11 din cei 16 pacienți au murit

Procurorii Parchetului General au ajuns, duminică, la Piatra Neamţ şi au început cercetările în secţia ATI.

Secţia de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ) a preluat ancheta în  acest caz, fiind dispusă începerea urmăririi penale in rem sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă. 

Contradicții uriașe în cazul spitalului Piatra Neamț. DSP Neamț: Spitalul nu avea aviz pentru modificări!

Direcția de Sănătate Publică susține că spitalul nu avea avizul instituției pentru reconfigurarea secției ATI și pentru modificările de la etajul 2 care a ars în urma incendiului devastator.

Anunțul Direcției de Sănătate Publică contrazice însă declarația managerului unității medicale care susține că etajele 2 și 3 sunt secții ATI cu circuite avizate de DSP, iar mutările de pacienți între etaje se fac în mod frecvent. 

Filmul tragediei din salonul morţii. Şeful secţiei ATI povesteşte ce i-au spus medicul erou şi asistenta căreia i-a luat foc combinezonul

Parchetul a anunțat într-un comunicat că a fost stabilit locul din care s-a declanşat incendiul şi urmează să fie ridicate dispozitive şi echipamente medicale, în vederea expertizării.

De asemenea, au fost finalizate patru dintre necropsiille victimelor şi au fost audiate primele persoane.

Un scurt-circuit la un injectomat, cauza probabilă a incendiului

Cauza incendiului de la secția ATI a Spitalului Județean din Piatra Neamț pare a fi un injectomat, conform unor surse judiciare.

Injectomatul este o seringă automată care livrează medicamente în mod continuu. În urma incendiului de la secția ATI au murit 11 persoane.

Ioan Cătălin Denciu, unul dintre medicii care a încercat să-i salveze pe pacienți, a suferit arsuri grave pe 70% din suprafaţa corpului și a fost transportat pentru tratament la un spital din Belgia.

Citiți și: Carmen și-a pierdut tatăl la Piatra Neamț: ”Sora mea mi-a răspuns: arde! Zic: arde de nerăbdare? Nu! zice ea: arde spitalul” 

×
Subiecte în articol: incendiu Neamţ morti
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close