Antena 3 CNN Actualitate Inedit Ruşii au săpat 24 de ani la o singură groapă. Motivul este uluitor

Ruşii au săpat 24 de ani la o singură groapă. Motivul este uluitor

Ruşii au săpat 24 de ani la o singură groapă. Motivul este uluitor
de M.Z.    |    08 Apr 2017   •   15:48

Cea mai adâncă groapă săpată de un om se găsește dedesubtul unui capac ruginit din Murmansk, Rusia, și ajunge la peste 12 kilometri în interiorul pământului, potrivit Realitatea.net.

Este cunoscută drept Gaura de foraj de la Kola și a fost săpată de ruși cu o sondă de țiței abandonată, fiind rezultatul a peste 20 de ani de războaie între America și URSS, cele două state au făcut o întrecere mai inedită: voiau să descopere cine ajunge primul în centrul pământului.

Din păcate pentru ambele state, acest proiect a trecut complet neobservat, fiindcă în acele vremuri mult mai vizibilă era competiția spațială care a avut ca punct culminant aterizarea pe lună. 

”Proiectul URSS-ului a durat din 1970 până în 1994, creându-se Gaura de foraj de la Kola, cea mai adâncă gaură săpată de oameni. Deşi proiectul a început din cauza rivalităţilor din timpul Războiului Rece, cercetătorii care au lucrat cu echipa de excavare au reuşit să realizeze o mulţime de studii ştiinţifice despre învelişul Pământului, în timp ce îi puteau studia fizic straturile, practică care este foarte dificilă în zilele noastre”, conform kromania.ro.

×
Subiecte în articol: Rusia groapa
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close