Antena 3 CNN Actualitate Inedit Un milion de dolari pe capul unui român. Cine este bărbatul care a îngrozit lumea

Un milion de dolari pe capul unui român. Cine este bărbatul care a îngrozit lumea

Un milion de dolari pe capul unui român. Cine este bărbatul care a îngrozit lumea
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
03 Iul 2017   •   20:45

Nicolae Popescu, zis şi Nae Popescu, Nicolae Petrache sau Nae Stoichiţiu, un tânăr originar din Alexandria, este cel mai căutat român. Din 2014 se află pe locul doi în topul FBI al celor mai mari şi mai căutaţi infractori cibernetici şi americanii au pus pe capul lui o recompensă de un milion de dolari, scrie Adevărul.

Cunoscut infractor cibernetic în România, Nicolae Popescu a fost dat în urmărire generală în ţară încă din 2010, când a scăpat de sub nasul autorităţilor române, prins fiind în urma unei operaţiuni de amploare.

În decembrie 2012, un mandat de arestare federal a fost emis pe numele lui, americanii considerându-l capul unei reţele de hackeri din care mai făceau parte alţi cinci români. Toţi erau acuzaţi că au vândut iahturi sau maşini de lux pe internet, obiecte de lux inexistente, la preţuri cuprinse între 10.000 şi 45.000 de euro, păcălind mii de străini. Vânzările se făceau pe eBay sau Cars.com, banii ajungând printr-o reţea de conturi, în România. În noiembrie 2014, FBI a anunţat că pe capul hackerului român s-a pus o recompensă de un milion de dolari. La data anunţării recompensei, Nicolae Popescu era deja un infractor cibernetic de renume internaţional: fusese dat în urmărire generală în 2010 în România şi mai apoi, pe numele lui fusese emis mandat de arestare fereral, în 2012, în SUA.

Nicolae Popescu are 37 de ani şi este originar din Alexandria, Teleorman. Aici a învăţat la Colegiul Naţional „Al Ghica“ absolvind profilul matematică-informatică. Se spune că şi-a început activitatea infracţională chiar în oraşul natal. A părăsit Alexandria după liceu şi de atunci n-a mai fost văzut. După descrierea făcută de FBI, hackerul are 1,78 metri înălţime, 85 de kilograme, ochi căprui şi păr şaten.
 

×
Subiecte în articol: hacker FBI hacker roman
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close