Antena 3 CNN Actualitate Paturi COVID reduse la Terapie Intensivă chiar înainte de intrarea în carantină

Paturi COVID reduse la Terapie Intensivă chiar înainte de intrarea în carantină

Este o situație șocantă în localitatea Ineu, din Arad. Spitalul din oraș a deci să reducă numărul de paturi de COVID de la 50 la 20, pentru că nu mai are personal.

Paturi COVID reduse la Terapie Intensivă chiar înainte de intrarea în carantină
Sursa foto: Hepta
de Laura Dinu    |    24 Noi 2020   •   12:40

Decizia vine în contextul în care orașul intră de mâine în carantină, după ce rata de infectare în localitate a explodat. 

”În ultimele 14 zile avem un număr de noi diagnosticați undeva la 112 persoane, și am ajuns la rata de incidență la 1000 de persoane undeva la 10.25, astfel încât am decis carantinarea orașului Ineu, mai ales că avem un trend oarecum crescător. Iar situația de la Spitalul Orășenesc Ineu nu este deloc bună, la fel ca multe alte spitale din România în această perioadă. Avem medici care sunt epuizați, pierdem colegi din păcate. 

Medicii sunt epuizați

Ca în fiecare spital din România avem și infectați, dar cea mai mare este epuizarea, pentru că nu mai pot suplini continuitatea actului medical. Avem medici care stau 48 de ore în spital, avem medici care stau pe aceeași linie de gardă și pe ATI, și pe Radiologie, și pe alte specialități. Practic, colegii noștri de acolo sunt niște eroi pentru că fac față la această situație”, a declarat Horea Timiș, director DSP Arad.

Astfel, din cele 50 de paturi care se află în acest moment pe secția de Terapie Intensivă, 30 vor fi eliminate. 

”Acești pacienți vor fi preluați de sistemul de sănătate, de celelalte spitale suport COVID din județul Arad și marea parte de Spitalul Județean Arad în măsura capacității la care putem face față”, a adăugat Timiș, pentru Antena 3. 

DSP cere mai puține paturi la Terapie Intensivă! Lovitură cruntă pentru infectații cu SARS CoV-2

Este o situație grea și în Dolj, unde Direcția de Sănătate Publică a avut o cerere surprinzătoare. În plină criză de locuri la Terapie Intensivă, instituția a cerut Spitalului Județean Craiova să mărească distanța dintre paturi la ATI, ceea ce va duce inevitabil la eliminarea mai multor paturi din secția respectivă.

Acum, conducerea spitalului trebuie să găsească soluții pentru a respecta distanța. Însă, pentru moment, singura soluție este scoaterea unor paturi de acolo. Asta în condițiile în care mulți pacienți în stare critică, din toată țara, așteaptă să se elibereze un loc la ATI. 

”DSP a constatat că nu se respectă distanța dintre paturile existente în clinica de Terapie Intensivă și, bineînțeles, existând neconformități, ne-a atras atenția și ne-a recomandat să facem în așa fel încât această distanță să fie respectată.

Până în momentul controlului, noi eram preocupați pentru a mări numărul de paturi în clinica de Terapie Intensivă. Această preocupare este în continuare, pentru că avem foarte mulți pacienți care au nevoie, pacienți cu criterii de internare în clinica de Terapie Intensivă, sunt mulți în așteptare zilnic în găsirea unui loc liber în secția de Reanimare, cum spunem noi, însă în acest moment nu mai putem practic mări numărul de paturi”, a declarat Cristina Geormăneanu, director medical Spitalul Județean de Urgență Caiova, pentru Antena 3. 

 

×
Subiecte în articol: ineu spital Arad
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close