Antena 3 CNN Actualitate DSP cere mai puține paturi la Terapie Intensivă! Lovitură cruntă pentru infectații cu SARS CoV-2

DSP cere mai puține paturi la Terapie Intensivă! Lovitură cruntă pentru infectații cu SARS CoV-2

Cerere surprinzătoare a Direcției de Sănătate Publică Dolj. În plină criză de locuri la Terapie Intensivă, instituția a cerut Spitalului Județean Craiova să mărească distanța dintre paturi la ATI, ceea ce va duce inevitabil la eliminarea mai multor paturi din secția respectivă.

DSP cere mai puține paturi la Terapie Intensivă! Lovitură cruntă pentru infectații cu SARS CoV-2
de Laura Dinu    |    23 Noi 2020   •   12:15

Acum, conducerea spitalului trebuie să găsească soluții pentru a respecta distanța. Însă, pentru moment, singura soluție este scoaterea unor paturi de acolo. Asta în condițiile în care mulți pacienți în stare critică, din toată țara, așteaptă să se elibereze un loc la ATI. 

”DSP a constatat că nu se respectă distanța dintre paturile existente în clinica de Terapie Intensivă și, bineînțeles, existând neconformități, ne-a atras atenția și ne-a recomandat să facem în așa fel încât această distanță să fie respectată. 

Până în momentul controlului, noi eram preocupați pentru a mări numărul de paturi în clinica de Terapie Intensivă. Această preocupare este în continuare, pentru că avem foarte mulți pacienți care au nevoie, pacienți cu criterii de internare în clinica de Terapie Intensivă, sunt mulți în așteptare zilnic în găsirea unui loc liber în secția de Reanimare, cum spunem noi, însă în acest moment nu mai putem practic mări numărul de paturi”, a declarat Cristina Geormăneanu, director medical Spitalul Județean de Urgență Caiova.

Sute de pacienți vin zilnic la Spitalul din Craiova, având în vedere că este cea mai mare unitate din zona Olteniei. 

În acest moment, pe secția de ATI se fac măsurători, conducerea spitalului încercând să găsească soluții pentru a nu elimina paturile existente în acest moment aici. 

Precizăm că Antena 3 a contactat reprezentanții DSP Dolj, aceștia promițând un punct de vedere, însă ulterior nu au mai răspuns apelurilor colegilor noștri. 

Ludovic Orban: Săptămâna următoare vom avea încă 280 de paturi pentru Terapie Intensivă

Premierul Ludovic Orban a anunțat, vineri, la Suceava, că săptămâna viitoare vor fi disponibilizate alte paturi ATI pentru pacienții cu Covid la patru spitale din capitală, dintre care unul este privat.

„La nivelul Bucureștiului urmează să se disponibilizeze, în cursul săptămânii viitoare, mai multe paturi ATI la Spitalul Malaxa, la un spital privat, cu care am discutat să ne pună la dispoziție 30 de paturi pentru secțiile de Terapie Intensivă. De asemenea, mai sunt două spitale care vor pune la dispoziție câte 6 paturi de Terapie Intensivă pentru pacienții Covid. Acelasi lucru se întâmplă și în țară”, a spus premierul.

Ludovic Orban a anunțat că obiectivul Guvernului este ca săptămâna viitoare să fie operaționalizate încă 280 de locuri în secțiile de Terapie Intensivă.

„Ministrul Tătaru a emis un ordin în cursul acestei săptămâni prin care a inclus noi spitale, s-au dezvoltat secții în spitale care deja funcționau ca unități suport COVID. Obiectivul nostru e ca săptămâna viitoare să intre în funcțiune încă 280 de locuri noi în secțiile de Terapie Intensivă”, a mai spus Orban.

 

×
Subiecte în articol: spital craiova paturi ati
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close