Antena 3 CNN Actualitate Inspecţia Judiciară a CSM: Fosta şefă a DIICOT Alina Bica a încălcat Codul Deontologic al magistraţilor atunci când a fost cu Udrea la Paris

Inspecţia Judiciară a CSM: Fosta şefă a DIICOT Alina Bica a încălcat Codul Deontologic al magistraţilor atunci când a fost cu Udrea la Paris

Inspecţia Judiciară a CSM: Fosta şefă a DIICOT Alina Bica a încălcat Codul Deontologic al magistraţilor atunci când a fost cu Udrea la Paris
Sursa foto: Foto captura Antena 3
13 Ian 2015   •   16:16

Fosta şefă a DIICOT Alina Bica a încălcat Codul Deontologic al magistraţilor atunci când a fost cu Elena Udrea la Paris, a constatat, marţi, Inspecţia Judiciară a CSM.

Oficiali din cadrul Inspecţiei Judiciare au precizat că Alina Bica a încălcat normele înscrise în Codul deonotlogic al judecătorilor şi al procurorilor, potrivit căruia magistraţii trebuie să se abţină de la orice comportament, act sau manifestare de natură să afecteze încrederea în imparţialitatea lor.
   
Raportul inspectorilor judiciari urmează să fie analizat, meircuri, de membrii Secţiei de procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

Inspecţia Judiciară a CSM a fost sesizată la sfârşitul anului trecut în scandalul Udrea-Bica
pentru a face verificări atât în cazul cererii procurorului şef Alina Bica de apărare a reputaţiei profesionale, cât şi raportat la o posibilă încălcare a Codului deontologic al judecătorilor şi procurorilor.

 "Astăzi, 31 octombrie 2014, Consiliul Superior al Magistraturii a sesizat Inspecţia Judiciară în vederea efectuării unor verificări, atât privind cererea de apărare a reputaţiei profesionale, formulată de doamna procuror Alina Mihaela Bica, cât şi prin raportare la Codul deontologic al judecătorilor şi procurorilor, ca urmare a aspectelor mediatizate în legătură cu deplasarea la Paris, în luna februarie 2014, a doamnei Alina Mihaela Bica, procuror-şef al DIICOT", se arată în comunicatul CSM.

Procurorul şef al DIICOT a cerut CSM să îi apere reputaţia. Şefa DIICOT, Alina Bica, a cerut CSM să facă, prin Inspecţia Judiciară, verificări privind imaginile apărute pe internet.

Imagini cu Elena Udrea, şefa DIICOT, Alina Bica, au fost difuzate joi, pe un blog intitulat "Joscenzura2014".

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, tot joi, referitor la fotografiile cu Elena Udrea la Paris, că este o "operaţiune pe care serviciile, un serviciu românesc şi unul francez, şi l-au făcut între ele".

Victor Ponta îl acuză pe Traian Băsescu că este iresponsabil când face declaraţii despre serviciile secrete. Premierul spune că preşedintele ar trebui să indice exact care serviciu a încălcat legea.

×
Subiecte în articol: Alina Bica
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close