Antena 3 CNN Actualitate Intelectualii români iau poziţie faţă de scandalul de la Spiru Haret: Parchetul să se sesizeze

Intelectualii români iau poziţie faţă de scandalul de la Spiru Haret: Parchetul să se sesizeze

Intelectualii români iau poziţie faţă de scandalul de la Spiru Haret: Parchetul să se sesizeze
Sursa foto: intelectuali
25 Iul 2009   •   18:07

La trei săptămâni de la izbucnirea scandalui de la Universitatea Spiru Haret, iau poziţie şi intelectualii. Un grup de universitari, cercetători şi oameni de cultură semnează un apel prin care critică atitudinea politicienilor dar şi a şefului statului.
Intelectualii, printre care şi Gabriel Liiceanu, Andrei Pleşu sau Zoe Petre, îşi manifestă dezaprobarea pentru ceea ce numesc ?uriaşa impostură pe care a creat-o universitatea ?Spiru Haret?, cu scopul de a câştiga bani.

?Am luat cunoştinţă cu stupoare de încercarea unor politicieni importanţi, ca Mircea Geoană, preşedintele PSD şi al Senatului, de a muşamaliza şi atenua scandalul din jurul universităţii private ?Spiru Haret", ca şi de tentativa, aparţinând însuşi preşedintelui României, de a sugera că acest scandal are ca substrat o luptă pentru influenţă între universităţile de stat şi cele private? se arată în apel.

În opinia universitarilor nu există nimic care să legitimeze uriaşa impostură pe care a creat-o universitatea ?Spiru Haret", cu scopul de a face o afacere bănoasă. Intelectualii cer politicienilor să se abţină de la presiuni şi de la deturnarea anchetelor în scopuri electorale şi de asemena solicită Parchetului să se sesizeze în cazul Universităţii ?Spiru Haret".

Reprezentanţii Spiru Haret au anunţat în urmă cu o zi că vor sesiza comisia de abuzuri din Senat şi Camera Deputaţilor cu privire la campania dusă de Ministrul Educaţiei împotriva universităţii. Ecaterina Andronescu a declarat însă că se bucură de sprijinul preşedintelui PSD şi că va duce acest ?război până la capăt?.

Citiţi apelul semnat de intelectualii români

Antena 3

×
Subiecte în articol: Spiru Haret apel Parchet
Parteneri
Cod Galben de vijelii, ploi torențiale și grindină. 17 județe vizate
x close