Antena 3 CNN Actualitate Avertismentul ministrului Energiei: "Rafalele de vânt pot opri curentul ore sau zile"

Avertismentul ministrului Energiei: "Rafalele de vânt pot opri curentul ore sau zile"

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, trage un semnal de alarmă privind posibilitatea întreruperii curentului electric din cauza Ciclonului Polar de la noi din țară.

de Ioana Mircea    |    08 Ian 2024   •   21:45

Sebastian Burduja, ministrul Energiei a transmis un avertisment la Antena 3 CNN, cu privire la faptul că mai multe gospodării din România ar putea rămâne fără curent electric din cauza vântului puternic cauzat de Ciclonul Polar, în aceste zile.

Mai exact, ministrul a transmis că în zonele în care va exista viscol puternic și vântul o să bată la viteze foarte mari este posibil ca pentru câteva ore sau pentru câteva zile să fie întrerupt curentul electric.

Citește și: Ciclonul polar face prăpăd în România! Oameni blocați în zăpadă şi restricţii de circulaţie. Cursuri suspendate în mai multe şcoli

"Suntem mai bine pregătiți decât am fost oricând. Depozitele de gaze sunt pline în proporție de peste 80%. Pot apărea probleme la rețeaua electrică, mai ales la liniile de joasă tensiune, dar uneori s-a întâmplat și pe rețeaua de înaltă tensiune apar defecțiuni din cauza faptului că bate vântul foarte puternic.

Intervențiile în teren sunt foarte dificile la mare înălțime și atunci pot apărea perioade de timp în care românii să fie fără curent electric de la câteva ore până la câteva zile", a transmis ministrul Energiei.

×
Parteneri
Marius Budăi anunță o nouă creștere a salariilor în România!
x close