Antena 3 CNN Actualitate Inundaţii în vestul şi centrul ţării: Maşinile nu au acces în Lunca Arieşului, iar Dunărea a depăşit cotele de atenţie

Inundaţii în vestul şi centrul ţării: Maşinile nu au acces în Lunca Arieşului, iar Dunărea a depăşit cotele de atenţie

Inundaţii în vestul şi centrul ţării: Maşinile nu au acces în Lunca Arieşului, iar Dunărea a depăşit cotele de atenţie
Sursa foto: dunarea
04 Ian 2010   •   09:26

Unii se confruntă cu ninsorile abundente, alţii cu apele. Inundaţiile au afectat vestul şi centrul ţării. În continuare, maşinile nu au acces în Lunca Arieşului, din judeţul Alba, iar locuitorii sunt nevoiţi să traverseze zona sub supraveghere, pe un pod avariat. Şi Dunărea a depăşit cotele de atenţie, cu aproximativ doi centimetri şi a inundat deja câteva gospodării.

Topirea zăpezii şi ploile din ultima perioadă au făcut ca Dunărea să se reverse. Fluviul a inundat mai multe terenuri de la marginea municipiului Severin. Câteva zeci de bărci pescăreşti au fost scufundate şi mai multe case de vacanţă şi terenuri agricole sunt în pericol.

Autorităţile locale din 10 comune de pe malul Dunării sunt în alertă pentru a putea evita producerea unor tragedii în cazul în care apele vor continua să crescă.

Cei 150 de locuitori din Poşaga sunt în continuare izolaţi de lume. Apele Arieşului au mai scăzut faţă de zilele trecute însă nu suficient ca autorităţile să poată reface podul de acces în localitate. Cei care vor să iasă din sat trebuie să traverseze podul avariat sub supravegherea poliţiştiilor.

Pentru oamenii care au nevoie de îngrijiri medicale angajaţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă asigura transportul cu ajutorul unor bărci pneumatice. Tot în judeţul Alba, în Apuseni, zeci de locuinţe şi anexe gospodăreşti au fost inundate de râurile Arieş şi Ampoi. Şase persoane din două sate de pe Valea Ampoiului au fost evacuate temporar din cauza inundaţiilor.



Antena3

×
Subiecte în articol: Dunarea
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close