Antena 3 CNN Actualitate Ipoteză-șoc în cazul protocolului declasificat de SRI. Documentul ar putea fi falsificat

Ipoteză-șoc în cazul protocolului declasificat de SRI. Documentul ar putea fi falsificat

Ipoteză-șoc în cazul protocolului declasificat de SRI. Documentul ar putea fi falsificat
31 Mar 2018   •   13:21

Scenariu-bombă în cazul protocolului declasificat de SRI. Jurnalistul Radu Soviani spune că CSAT ar trebui să se sesizeze atunci când un protocol secret neconstituțional care adaugă la lege, este declasificat prin decizie CSAT, documentul desecretizet trebuie să fie dincolo de orice dubiu.

Documentul publicat de SRI prezintă numeroase dubii, spune jurnalistul Radu Soviani.

”Atunci cand un protcol secret, neconstitutional, care adauga la lege, este declasificat prin decizie CSAT, documentul desecretizat trebuie sa fie dincolo de orice dubiu.

Documentul publicat astazi de SRI (disponibil aici) ca fiind ,,protocolul secret” declasificat prezinta numeroase dubii. Nu ma refer la modalitatea ticaloasa prin care oameni din SRI, pe baza acestui protocol, adaugau la lege, faceau instructie penala si dictau solutii/dirijau prin protocol ,,independenta” procurorilor și judecătorilor spre finalitatea dorită de ei (condamnare sau clasare pentru acoperiti/manivele SRI). Ma refer la ceva cel puțin la fel de grav: indicii de falsificare a documentului publicat astăzi, ca fiind cel declasificat.

De urgenta, SRI, Ministerul Justiției și CSAT ar trebui sa se sesizeze, sa verifice ceea ce public eu aici, si sa solicite și să ofere, de urgenta, clarificări concludente.

Ce crede partenerul nostru strategic și Departamentul de Stat al Statelor Unite ale Americii dacă oameni din SRI și-ar permite să falsifice un astfel de protocol atunci când este declasificat? Ar fi legitim să se întrebe oricine, ce conține cu adevărat pagina 17 din protocol (și 18)?

De urgenta, CSAT ar trebui sa solicite publicarea exemplarului deținut și semnat de Ministerul Public, pentru verificarea conformitatii cu acest document publicat azi de SRI

Din observarea protocolului, la prima vedere, am identificat 6 indicii de fals in ,,protocolul” publicat. Ele se subsumeaza inlocuirii paginii 17  (și eventual 18) din protocol, cu altceva, oferindu-se publicului ca document ,,declasificat” altceva decat pagina 17 originala.

Pagina o vedeti mai jos, si voi publica imediat si indiciile care ma fac sa cred cu destula fermitate, ca aceasta pagina a fost rescrisa si inlocuita in protocolul original.”, a scris Radu Soviani pe blogul personal.

×
Subiecte în articol: protocol ipoteza document
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close