Antena 3 Actualitate ÎPS Teodosie nu vrea să candideze la alegerile prezidențiale: "Eu sunt slujitor al lui Dumnezeu"

ÎPS Teodosie nu vrea să candideze la alegerile prezidențiale: "Eu sunt slujitor al lui Dumnezeu"

de Maria Zărnescu    |    03 Mai 2021   •   17:25
ÎPS Teodosie nu vrea să candideze la alegerile prezidențiale: "Eu sunt slujitor al lui Dumnezeu" Agerpres

ÎPS Teodosie a vorbit, la Antena 3, despre o posibilă candidatură la alegerile prezidențiale. Arhiepiscopul Tomisului a fost propus într-un sondaj, pentru funcția de președinte al României, pe modelul cipriot.

În acest context, ÎPS Teodosie a negat o posibilă candidatură la alegerile prezidențiale, el precizând că menirea lui este credința.

"Eu sunt slujitor al lui Dumnezeu. Nu m-aș amesteca în politică, chiar dacă mi-ar spune Dumnezeu. Vreau să rămân ceea ce sunt acum, să fiu slujitorul lui Dumnezeu.

Această ipoteză, este o glumă. Serios, nu se poate gândi așa ceva!", a declarat ÎPS Teodosie, la Antena 3. Potrivit ultimei cercetări CURS, biserica este pe locul întâi, în ceea ce privește încrederea Românilor, fiind urmată de armată.

"Biserica Ortodoxă slujește pe Dumnezeu, iar Dumnezeu trebuie să fie întotdeauna pe primul loc. Dumnezeu ne trimite lumina, avem atâtea repere în care ni se arată că Dumnezeu rămâne cu noi și ne ocrotește și ne ajută (...) În Vechiul Testament este bine delimitat, Moise și Aron, Moise a fost conducătorul politic al poporului, Aron conducătorul religios. Nu îi stă bine unui slujitor al lui Dumnezeu să se amestece în politică și să devină o figură politică.

Își pierde tot rostul său! De aceea am socotit că e o glumă!", a mai adăugat ÎPS Teodosie.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
TOP articole pe Antena 3:
Parteneri
x close