Antena 3 CNN Actualitate ÎPS Teodosie în trăsură sfidează, din nou, autorităţile. Concert şi procesiune religioasă de 3 zile, făcute cu dispensă în pandemie

ÎPS Teodosie în trăsură sfidează, din nou, autorităţile. Concert şi procesiune religioasă de 3 zile, făcute cu dispensă în pandemie

ÎPS Teodosie a organizat o procesiune, miercuri dimineaţă, la Constanţa pentru cinstirea Sfântului Haralambie, la care au participat sute de oameni. 

ÎPS Teodosie în trăsură sfidează, din nou, autorităţile. Concert şi procesiune religioasă de 3 zile, făcute cu dispensă în pandemie
Sursa foto: Antena 3
de Georgiana Adam    |    10 Feb 2021   •   14:25

Pe pagina de Facebook, Arhiepiscopul Tomisului chiar a mulţumit Primăriei Constanţa, care a dat aviz favorabil pentru eveniment. 

Sute de oameni au stat umăr la umăr, în pandemie, la procesiunea religioasă de la Constanţa

Evenimentele religioase de la Constanţa se desfăşoară până mâine. 

Miercuri, sute de oameni au stat umăr la umăr şi au participat la procesiunea religioasă organizată de Arhiepiscopia Tomisului, cu ocazia  Sfântului Haralambie.  

ÎPS Teodosie a venit în trăsură

În plină pandemie de coronavirus, ÎPS Teodosie a îndemnat oamenii să participe la manifestare şi a ajuns la procesiune într-o trăsură. 

Marţi seara, concert la biserică, fără măşti şi fără distanţare

Procesiunea religioasă a fost organizată după ce marţi seară sute de credincioşi au participat la un concert, în curtea bisericii Sf. Haralambie din Constanta, fără să respecte măsurile de distanţare fizică şi unii dintre ei fără măşti de protecţie.  

"Nu-i expunem la îmbolnăvire, îi expunem la sănătate, că dacă stau închiși în casă se îmbolnăvesc sufleteşte.  

E o tradiție pe care nu o stricăm, oamenii vor fi cum se cuvine și nu se îmbolnăvesc de la o procesiune", susţine ÎPS Teodosie.

În fiecare an, pe 10 februarie, creştin-ortodocşii îl prăznuiesc pe Sfântul Haralambie. Cu această ocazie, Arhiepiscopia Tomisiului a organizat timp de trei zile slujbe, procesiuni religioase şi chiar un concert. 

×
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close