Antena 3 CNN Actualitate Medicul din SUA care recomandă Ivermectina împotriva COVID, contrat puternic de Alexandru Rafila şi Adrian Ursu: "Recomandaţi un produs neautorizat în România"

Medicul din SUA care recomandă Ivermectina împotriva COVID, contrat puternic de Alexandru Rafila şi Adrian Ursu: "Recomandaţi un produs neautorizat în România"

Medicul Alexandru Rafila şi jurnalistul Adrian Ursu au intrat în dialog de la distanţă cu medicul Ion Alexie din SUA, cel care recomandă folosirea Ivermectinei, medicament folosit la îndepărtarea paraziţilor la câini, pentru tratarea COVID. Atât Alexandru Rafila cât şi Adrian Ursu i-au atras atenţia medicului că Ivermectina nu este autorizată pentru uz uman în România, aşa cum se întâmplă în SUA.

Medicul din SUA care recomandă Ivermectina împotriva COVID, contrat puternic de Alexandru Rafila şi Adrian Ursu: "Recomandaţi un produs neautorizat în România"
de Claudia Popovici    |    26 Ian 2021   •   22:45

După declaraţiile făcute cu o seară în urmă Antena 3, în care recomanda folosirea Ivermectinei de către oameni pentru tratarea împotriva COVID, farmaciile veterinare din întreaga ţară au fost asaltate de români, dornici să-şi cumpere pentru ei acest medicament. Ivermectina costă 2 lei, pastila şi se dă animalelor pentru tratarea paraziţilor intestinali. 

În cadrul emisiunii Sinteza Zilei de marţi seara, Alexandru Rafila şi jurnalistul Adrian Ursu au dezaprobat recomandările făcute de medicul român din SUA, care au dus la isteria din farmaciile veterinare de la noi.

Alexandru Rafila, despre Ivermectină: La nivel european, acest medicament nu este aprobat

"La nivel european, EMA (Agenţia Europeană a Medicamentelor) nu a aprobat acest medicament, singura utilizare la nivel comunitar este pentru afecţiuni parazitare la nivelul pielii, pentru râie. Acest lucru mă face să fie reţinut să recomand aşa ceva. Chestiunea aceasta în care oamenii încearcă să ia, inclusiv din punct de vedere profilactic, acest produs, este total greşită.

Noi nu discutăm numai de situaţia în care prevenim infecţia, dar trebuie să vedem cu ce consecinţe. Una este să iau două zile Ivermectină pentru că am avut un contact infectat cu cineva şi alta este să iau în fiecare zi. Aceste medicamente parazitare sunt foarte toxice şi de multe ori efectul este cumulativ. Dacă sunt oameni care iau perioade îndelungate Ivermectină ca să nu se îmbolnăvească cu COVID, atunci avem o problemă foarte serioasă, oamenii ar putea avea nişte probleme foarte serioase. 

Eu am găsit un document de la FDA (Agenţia Americană a Medicamentelor) care nu recomandă acest produs pentru tratarea infecţiei cu noul coronavirus. Eu îl întreb pe domnul doctor, dacă dânsul tratează pentru COVID un pacient, cu Ivermectină, care nu este recomandată pentru COVID, şi pacientul acela moare sau are complicaţii foarte serioase, care este poziţia dânsului profesională, pentru că putem vorbi de un malpraxis.

Noi nu trebuie să inducem populaţiei un entuziasm extraordinar pentru un produs care nu este autorizat în România pentru tratamentul COVID, în detrimentul vaccinării, care a fost autorizată. Nu trebuie să creăm false speranţe oamenilor într-o perioadă atât de dificilă", a fost comentariul lui Alexandru Rafila, senator PSD şi membru în Comitetul Executiv al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

Reacţia medicului care recomandă Ivermectina, la criticile lui Alexandru Rafila

"Ivermectina este aprobată de FDA (Agenţia Americană a Medicamentelor) , pentru tratamentul oamenilor", a răspuns Ion Alexie, specialist de boli interne şi boli Infecţioase, din Las Vegas. Alexandru Rafila a replicat că medicamentul nu este recomandat pentru tratarea COVID, moment în care medicul din SUA i-a răspuns că acest lucru nu contează.

"În America este o lege foarte simplă. Dacă un medicament este aprobat de FDA pentru o indicaţie, îl putem folosi pe ce indicaţie vrem noi, cu riscul nostru. Dacă medicamentul este aprobat de FDA înseamnă că este sigur. Nu mai discutăm despre efecte secundare şi cât de sigur este medicamentul. Pot să-l folosesc pe pacienţi atâta timp cât am discutat cu pacientul şi i-am spus pacientului că nu este aprobat pentru COVID, dar eu îl tratez pentru COVID", a răspuns medicul român stabilit în SUA.

Adrian Ursu, către medicul Ion Alexie: "Aţi făcut o afirmaţie care mie mi-a dat fiori reci"

Prezent în platoul emisiunii Sinteza Zilei, jurnalistul Adrian Ursu a avut o reacţie acidă la adresa medicului român din SUA. "Ar fi bine să vă daţi seama de greutatea intervenţiilor dumneavoastră. După un an de zile în care aţi lansat tot felul de informaţii venite acolo din SUA, Las Vegas, de unde profesaţi dumneavoastră, cred că trebuie să vă reechilibraţi punctele de vedere şi să vă asumaţi întru totul responsabilitatea fiecărui cuvânt, pentru că ceea ce vedeţi acum, această isterie din farmaciile VETERINARE din România are ca fundament şi afirmaţiile doctorului Alexie, o spun oamenii.

În România nu e ca în Statele Unite, în România nu există absolut niciun aviz, nicio aprobare pentru acest medicament, pentru a fi utilizat pentru oameni. Mai devreme aţi făcut o afirmaţie care mie mi-a dat fiori reci. Aţi spus că e treaba dumneavoastră şi e riscul dumneavoastră. Dacă vă moare un pacient e treaba dumneavoastră şi e riscul dumneavoastră?", a comentat Adrian Ursu afirmaţiile doctorului Ion Alexie despre tratamentul COVID cu Ivermectină.

Ion Alexie: "Până acum în lume s-au folosit 3,7 miliarde de doze de Ivermectină"

Medicul a răspus că îşi asumă acest risc în cazul tratamentului, completând: "Eu nu am spus niciodată că pacienţii să-şi cumpere din farmacii singuri. Nu am spus niciodată că medicamentul ăsta e perfect, dar vă spun că aspirina a omorât mult mai mulţi oameni decât Ivermectina. Până acum în lume s-au folosit 3,7 miliarde de doze de Ivermectină, de când s-a inventat şi efectele secundare sunt mult mai puţin periculoase decât alte medicamente care se folosesc în fiecare zi".

"Oamenii care vă dau crezare s-au dus în farmacii, pentru că l-au auzit pe doctorul Alexie care dă nişte exemple din America, şi au zis că vor să cumpere acest medicament pentru a-l folosi fără autorizarea unui medic. Înţelegeţi asta?", l-a întrebat Adrian Ursu pe medicul Alexie. Acesta a replicat că nu le spune oamenilor să-şi cumpere singuri medicamentul şi că nici doctorilor nu le spune ce să facă, dar că recomandă autorităţilor din România să introducă Ivermectina în protocolul pentru tratamentul COVID, doar cu prescripţia medicului.
 

×
Subiecte în articol: Ivermectina dr. Ion Alexie
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close