JAF la Ministerul Agriculturii. Fosta putere a secat agricultura

de L.D.    |    13 Iul 2012   •   11:29
JAF la Ministerul Agriculturii. Fosta putere a secat agricultura Foto: agroinfo.ro

Instituţiile din subordinea ministerului Agriculturii au cheltuit zeci de milioane de lei pe produse de care nu aveau nevoie. Mai mult, unele dintre acestea erau fie supraevaluate, fie expirate. Corpul de Control al ministerului a descoperit că anul trecut au fost cumparate produse fabricate în anii '80 si care avea termenul de garantie depăşit. Ministerul a sesizat deja direcţia de investigare a fraudelor din cadrul poliţiei române.

În perioada 2008-2010, Agenţia Naţională pentru Îmbunătăţiri Funciare a cumpărat de la două firme mai multe produse în valoare de aproape patru milioane de lei. Asta în ciuda faptului că nu avea nevoie de produsele respective, iar acesta sunt de calitate proastă, aflându-se şi acum pe stocul instituţiei. În plus, multe dintre produse erau supraevaluate.

O bidinea - 5 lei,  cumpărată cu 67 de lei.

Un trafalet - 4,5 lei, cumpărată cu 50,67 de lei.

O gletieră - 9 lei, cumpărată cu 21,5 lei.

Un voltmetru - 33 lei, cumpărat cu 290 lei.

Un transformator - 144 lei, cumpărat cu 3,200 lei.

Un ampermetru - 60 lei, cumpărat cu 500 lei.

Aici au fost cumpărate sisteme pentru punerea în funcţie a instalaţiilor proprii de producere a azotului lichid în valoare totală de 654.844 lei, în condiţiile în care această activitate a fost externalizată în urmă cu 5 ani. O altă achiziţie exagerată a fost dotarea cu aparatură care a costat aproape două milioane de lei, dar laboratorul căruia îi era destinată nu funcţionează nici acum.


Ştire în curs de actualizare.

x close