Antena 3 CNN Actualitate Jill Biden, viitoarea Primă Doamnă a Americii, şi-a pierdut credinţa după decesul fiului său vitreg. Şi-a recăpătat-o în campania care a precedat victoria soţului său

Jill Biden, viitoarea Primă Doamnă a Americii, şi-a pierdut credinţa după decesul fiului său vitreg. Şi-a recăpătat-o în campania care a precedat victoria soţului său

Veteranul politic Joe Biden este omul care a stat în lumina reflectoarelor în timpul dificilei înfruntări electorale cu preşedintele Donald Trump, însa soţia sa, Jill Biden, va avea parte, cu certitudine, de atenţia presei, în calitate de Prima Doamnă a Statelor Unite.

Jill Biden, viitoarea Primă Doamnă a Americii, şi-a pierdut credinţa după decesul fiului său vitreg. Şi-a recăpătat-o în campania care a precedat victoria soţului său
de Georgiana Adam    |    10 Noi 2020   •   07:45

Nu este o demnitate cu prerogative decizionale, dar este o calitate oficială la care a fost ataşat chiar şi un acronim dedicat: FLOTUS (First Lady of the United States, Prima Doamnă a Statelor Unite), la fel cum pentru preşedintele american se foloseşte POTUS (President of the United States, Preşedintele Statelor Unite).

Jill Tracy Jacobs Biden, 69 de ani (foto), s-a născut pe 3 iunie 1951 la Hammonton, New Jersey, şi a copilărit într-o suburbie din Pennsylvania.

Este cea mai mare dintre surori într-o familie în familie în care au mai venit pe lume încă 4 fete. Tatăl său a fost funcţionar bancar, iar mama, casnică.

A fost o fire rebelă în adolescenţă: s-a angajat la 15 ani şi a lucrat ca model după un an de pauză de la universitate.

Are un doctorat în Educaţie obţinut la Universitatea din Delaware şi a lucrat ca profesoară de engleză începând din anii '70, după absolvirea universităţii.

Jill şi Joe Biden: un cuplu unit după drame familiale

L-a întâlnit pe actualul său soţ în 1975, pe când Joe Biden era senator, iar ea trecea printr-un proces de divorţ tensionat.

Biden venea, la rândul său, după o dramă familială: îşi pierduse în urmă cu trei ani soţia şi fiica într-un accident rutier.

Cei doi s-au căsătorit în 1977 la New York şi au împreună o fiică, Ashley. Ceilalţi doi copii ai cuplului, Beau (decedat în 2015) şi Hunter, provin din mariajul anterior al lui Biden.  

Jill Biden este preşedinta ONG-ului Biden Breast Health Initiative, fondat în 1993, care derulează programe educaţionale de conştientizare a cancerului la sân în şcoli.

N-a vrut ca soţul său să candideze la preşedinţie dar George W. Bush a determinat-o să-şi schimbe opinia

În 2007 a fondat Book Buddies, un program de sprijin pentru elevii cu venituri mici. Merge regulat la slujbe catolice împreună cu soţul său.

În 2004 s-a opus candidaturii lui Joe la preşedinţie, dar şi-a schimbat opinia după după alegerea lui George W. Bush.

După ce soţul său a fost ales de Barack Obama în calitate de vicepreşedinte-candidat în cursa prezidenţială, Jill Biden s-a dedicat mai ales campaniilor de susţinere a familiilor militarilor detaşaţi în Irak.

În tot acest timp a continuat să predea, fără ca unii dintre studenţii să aibe habar cine este.

Moartea fiului său, Beau, momentul în care Jill Biden şi-a pierdut credinţa 

În 2015 a fost devastată de moartea fiului său vitreg, Beau, decedat în urma unui cancer cerebral. Din acel moment şi-a pierdut credinţa şi n-a mai călcat într-o biserică timp de patru ani.

Credinţa şi-a făcut, însă, din nou loc în sufletul ei după contactul cu oamenii în evenimentele care au precedat campania din 2020. 

Joe Biden a renunţat să candideze în 2016 la nominalizarea democrată după moartea fiului său iar Jill Biden a avut o influenţă puternică în a-l determina să îşi asume candidatura la preşedinţia SUA în 2020.

Jill a muncit mult în această ultimp campanie prezidenţială, în unele state fiind chiar mai prezentă decât Joe. În apariţiile comune, ea a vorbit după soţul său şi chiar l-a apărat pe acesta de un protestatar care s-a apropiat de Biden în timpul unui discurs. 

×
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close